Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Qatar Airways εξαγοράζει ποσοστό 9,6% της Cathay Pacific
Αεροπορικές εταιρείες

Η Qatar Airways εξαγοράζει ποσοστό 9,6% της Cathay Pacific

Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στις αερομεταφορές στον κόσμο και πρόκειται να καταστεί η μεγαλύτερη έως το 2022. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες American Airlines και Delta έχουν επίσης προσπαθήσει να αξιοποιήσουν αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Η Qatar Airways εξαγοράζει μερίδιο 9,6% από την Cathay Pacific έναντι 662 εκατ. δολ., δίνοντας στον εαυτό της μεγαλύτερη πρόσβαση στην επικερδή αγορά της Κίνας. Η συμφωνία θα καταστήσει την Qatar Airways τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο της Cathay Pacific. Είναι η πρώτη γνωστή επένδυση μιας αεροπορικής εταιρείας της Μέσης Ανατολής σε έναν αερομεταφορέα της ανατολικής Ασίας.

Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στις αερομεταφορές στον κόσμο και πρόκειται να καταστεί η μεγαλύτερη έως το 2022. Τον περασμένο μήνα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών IATA προέβλεψε ότι για το πότε η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά παγκοσμίως κατά δύο χρόνια.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες American Airlines και Delta έχουν επίσης προσπαθήσει να αξιοποιήσουν αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Τον περασμένο Μάρτιο, η American Airlines κατέβαλε 200 εκατ. δολ. για σχεδόν το 3% της China Southern Airlines, της μεγαλύτερης από τις τρεις μεγάλες κρατικές εταιρείες της Κίνας. Η Delta επίσης είχε δαπανήσει 450 εκατ. δολ. για μερίδιο 3,6% της China Eastern Airlines πριν από δύο χρόνια.

Σε δήλωσή της, η Cathay Pacific αναφέρει ότι η Air China και η Swire Pacific θα συνεχίσουν να κατέχουν σχεδόν το 75% των μετοχών της. Ο γενικός διευθυντής της Cathay Pacific, Rupert Hogg επεσήμανε ότι “ως μέλη της συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών Oneworld προσβλέπουμε σε μια συνεχιζόμενη εποικοδομητική σχέση“. Ο διευθύνων σύμβουλος του Qatar Airways Group, εξοχότατος, Akbar Al Baker, δήλωσε ότι η Cathay Pacific “είναι σεβαστή σε ολόκληρο τον κλάδο, με τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον”. Ο κ. Al Baker πρόσθεσε ότι η κίνηση της αεροπορικής εταιρείας του Κόλπου “υποστηρίζει περαιτέρω την επενδυτική στρατηγική της Qatar Airways”.

Συνολικά, οι επενδύσεις της Qatar Airways περιλαμβάνουν:

  • μερίδιο 20% στην πολυεθνική αγγλο-ισπανική αεροπορική εταιρεία IAG
  • μερίδιο 10% στον όμιλο LATAM Airlines της Νότιας Αμερικής
  • μερίδιο 49% στην ιδιωτική ιταλική αεροπορική εταιρεία Meridiana
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024