Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην Ελλάδα η 8η Διεθνής Συνάντηση του UNWTO για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Στην Ελλάδα η 8η Διεθνής Συνάντηση του UNWTO για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού

Η διοργάνωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 9-12 Οκτωβρίου του 2018. To 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί την κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού του ΠΟΤ και αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης.

Επιτυχία για τη χώρα μας στην ισχυροποίηση του διεθνούς της ρόλου στον τουρισμό συνιστά η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που επέλεξε την Ελλάδα για να διοργανώσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού στη Θεσσαλονίκη. Την ελληνική υποψηφιότητα είχε υποστηρίξει η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και αποτέλεσε κοινή διεκδίκηση του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.

Με επιστολή του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zhu Shanzhong συνεχάρη την υπουργό για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, 9-12 Οκτωβρίου του 2018.

“Θεωρούμε την Ελλάδα έναν εξαιρετικό συνεργάτη και η συμβολή σας χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και από το Πρόγραμμα για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού” αναφέρεται στην επιστολή.

Τονίζει την άνευ προηγουμένου υποστήριξη της υπουργού Τουρισμού, που συνέβαλε η Ελλάδα να καταστεί ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού. Σημειώνει ότι το πρόγραμμα για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού συνάδει με την εθνική τουριστική πολιτική που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιος προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στην επιστολή επίσης αναφέρεται ότι η συνδιοργάνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείου Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Αλεξανδρούπολη της 1ης Διεθνούς Ημερίδας για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού τον περασμένο Απρίλιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

“Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουμε στη δυναμική των συμπράξεων και στον ανταγωνιστικό τομέα του τουρισμού, όπου η ολοκληρωμένη τουριστική μας πολιτική, σε συνδυασμό με τις σωστές συνεργασίες, αποδίδει καρπούς. Διεκδικήσαμε και φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018 τη μεγαλύτερη διετή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της τουριστικής μας στρατηγικής. Δρομολογούμε συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό, προκειμένου να αναδείξουμε την τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και να διευρύνουμε περαιτέρω την αναγνωρισιμότητά της διεθνώς”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

“To 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί την κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας, αλλά και στην ανάπτυξη τουριστικών προοπτικών και επενδύσεων”, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

“Η χώρα μας και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν κομβική θέση, γεωγραφικά και ιστορικά, στο Δρόμο του Μεταξιού, καθώς επίσης και στην πρωτοβουλία της Κίνας ‘Μια Ζώνη-Ένας Δρόμος’ για την ανασύσταση του χερσαίου και θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, την ενοποίηση διαφορετικών αγορών και τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου οικονομικής περιφερειακής συνεργασίας, που θα ευνοήσει τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού“, τόνισε η πρόεδρος του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Στέλλα Κωστοπούλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ. Γιάννης Ασλάνης δήλωσε ότι “το 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί μια σημαντική επιτυχία στον τομέα των διεκδικήσεων του φορέα, όχι μόνο ως συνεδριακή διοργάνωση αλλά λόγω της σημαίνουσας θεματικής του Δρόμου του Μεταξιού για τη πόλη μας. Η επιτυχής διεκδίκηση επισφραγίζει την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για δράσεις κοινού οφέλους για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.  Η σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας καθώς και η ανάπτυξη του προγράμματος του Αmbassadors Programme, συνέβαλε καθοριστικά στην άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση της διοργάνωσης, η οποία δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα”. O κ. Ασλάνης αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την Aegean Airlines, μέλος του TCB, για την αποτελεσματική διεκδίκηση του 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024