Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕκτός προγράμματος η Κως από τις εταιρείες κρουαζιέρας εάν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι
Κρουαζιέρα

Εκτός προγράμματος η Κως από τις εταιρείες κρουαζιέρας εάν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή κ. Μάνου Κόνσολα για την άμεση επισκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων για την κρουαζιέρα στην Κω στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα.

Τον κίνδυνο να βγάλουν οι εταιρείες κρουαζιέρας την Κω από τα δρομολόγιά τους, αν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι επισκευές στις λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα, αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών, ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, η οποία συζητάται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επισημαίνει ότι υπάρχει αβεβαιότητα και ασάφεια για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών (που προέκυψαν από τον ισχυρό σεισμό 6,4R στις 21 Ιουλίου 2017), προκειμένου το λιμάνι της Κω να μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοια, αφού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα κρηπιδώματα, αλλά και στο κτίριο επιβατών και διαβατηριακού ελέγχου, που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας έχουν απευθύνει ερωτήματα στα αρμόδια υπουργεία για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κω, προκειμένου να προγραμματίσουν τα δρομολόγιά τους ή να τα επαναπροσαρμόσουν, χωρίς να έχουν πάρει ακόμα σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα και έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι προκειμένου να προσεγγίζουν και να εξυπηρετούνται κρουαζιερόπλοια, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας θα απεντάξουν την Κω από τα λιμάνια προορισμού τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024