Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣχεδόν 3,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα έως τέλος του 2017
Τάσεις

Σχεδόν 3,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα έως τέλος του 2017

Σε χώρες όπου οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς, όπως στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα η χωρητικότητα είχε ήδη φτάσει στα όριά της από πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς γίνονται πλέον ακόμη νωρίτερα.

Σχεδόν 3,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες υπολογίζεται ότι θα έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα έως τέλος του 2017 και οι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας εκτιμούν ότι το 2018 η τάση θα παραμείνει ανοδική. H Alltours για παράδειγμα κατέγραψε αύξηση τουριστών προς την Ελλάδα 30% το 2017 με αποτέλεσμα να είναι πλέον ο δεύτερος τουριστικός προορισμός της εταιρείας μετά την Ισπανία.

Η Thomas Cook, η Neckermann και η ITS, όπως άλλωστε και η Alltours διευρύνουν μάλιστα τις προσφορές τους σε καταλύματα στην Ελλάδα και γεωγραφικά. Ο René Herzog, γενικός διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης της DER Touristik, εκτιμά μάλιστα ότι την επόμενη χρονιά “η Ελλάδα θα καταγράψει και πάλι ένα νέο ρεκόρ”. Η Ισπανία θα παραμείνει μεν συνολικά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών και το 2018, αλλά η Ελλάδα θα μπορούσε να υποσκελίσει σε αριθμό τουριστών την Τουρκία και να καταλάβει την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της τουριστικής βιομηχανίας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, σύμφωνα με την βαυαρική εφημερίδα “Αugsburger Αllgemeine”.

“Οι Γερμανοί θέλουν ξεκάθαρα να ταξιδέψουν φέτος παρ’όλα τα γεγονότα της περασμένης χρονιάς”, δήλωσε ο Herzog. Όπως και το 2016, οι Γερμανοί συνεχίζουν να μετακινούνται από την ανατολική στη δυτική Μεσόγειο για φέτος, και κάνουν νωρίς τις κρατήσεις τους, ώστε να διασφαλίσουν τα ξενοδοχεία και τις ημερομηνίες που επιθυμούν.

“Οι παραθεριστές έχουν μάθει πια”, λέει ο Herzog. “Σε χώρες όπου οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς, όπως στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα η χωρητικότητα είχε ήδη φτάσει στα όριά της από πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς γίνονται πλέον ακόμη νωρίτερα”.

Όσον αφορά κάθε προρισμό ξεχωριστά, η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά πολύ, και οι κρατήσεις του DER για τη χώρα έχουν διπλασιαστεί συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως. Σε αντίθεση με την Ισπανία, οι τιμές στην Ελλάδα είναι σταθερές σε σχέση με το 2016.

Επιπλέον, η Αίγυπτος επανακάμπτει εντυπωσιακά αν και σε σχέση με πέρυσι οι κρατήσεις είναι μεν λιγότερες αλλά “εμφανίζουν συνεχιζόμενη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι” σχολίασε ο Herzog.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς, ενώ η Κύπρος και η Βουλγαρία εμφανίζουν επίσης ικανοποιητική ζήτηση. Αντίθετα, οι Γερμανοί είναι συγκρατημένοι όσον αφορά σε κρατήσεις προς Τουρκία και Τυνησία. Ο Herzog όμως παραμένει αισιόδοξος σχετικά με τις προοπτικές της Τουρκίας προβλέποντας ότι “αναμένουμε η ζήτηση για την Τουρκία να βελτιωθεί μέσα στο χρόνο και όσο οι τιμές γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικές”.

Αντιδρώντας στις τάσεις αυτές, η DER Touristik έχει αυξήσει τη χωρητικότητα σε δημοφιλείς προορισμούς, συνάπτοντας συμφωνίες αυξημένης αεροπορικής χωρητικότητας με διάφορες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Eurowings, η Norwegian και η Sundair. Τα εμπορικά σήματα ITS, Jahn Reisen και Travelix έχουν προσθέσει πάνω από 250 αεροπορικές συνδέσεις προς την Ισπανία – συμπεριλαμβανομένων 159 προς Μαγιόρκα, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα και Κροατία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024