Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροτεραιότητα επιβίβασης στα ακριβότερα εισιτήρια από την British Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Προτεραιότητα επιβίβασης στα ακριβότερα εισιτήρια από την British Airways

Η νέα διαδικασία επιβίβασης θα εισαχθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις της BA από τις 12 Δεκεμβρίου.

Η British Airways κατηγορήθηκε για τη νέα της πολιτική σχετικά με την επιβίβαση των πελατών της, η οποία αναγκάζει τους επιβάτες με τα φθηνότερα εισιτήρια να επιβιβάζονται τελευταίοι. Η αεροπορική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η νέα της πολιτική, η οποία εισάγεται από τον Δεκέμβριο, θα επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης.

Ωστόσο, οι επιβάτες ισχυρίζονται στα Social Media ότι πρόκειται για προνομιακή μεταχείρηση των πλουσιότερων πελατών της και εξευτελισμό εκείνων που έχουν πληρώσει λιγότερο για τα εισιτήριά τους.

Πιο αναλυτικά, βάσει της νέας πολιτικής της εταιρείας, οι επιβάτες της ΒΑ θα παίρνουν κάρτες επιβίβασης αριθμημένες από το πέντε ως το ένα, βάσει του ποσού που πλήρωσαν και της συχνότητας των πτήσεων τους. Οι επιβάτες πρώτης θέσης και τα Gold μέλη του BA Executive Club θα ανήκουν στην πρώτη ομάδα, τα μέλη του Silver στη δεύτερη, η τρίτη ομάδα θα αποτελείται από μέλη του Bronze, η τέταρτη ομάδα θα έχει τους επιβάτες της οικονομικής θέσης και η ομάδα πέντε θα αποτελείται από επιβάτες που έχουν αγοράσει τα φθηνότερα εισιτήρια της εταιρείας, με μια μόλις χειραποσκευή.

Οι επιβάτες της πρώτης ομάδας θα επιβιβάζονται πρώτοι, ενώ αυτοί της ομάδας πέντε θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να καθίσουν όλοι οι υπόλοιποι. Οι επιβάτες με αναπηρία και όσοι ταξιδεύουν με μικρά παιδιά θα εξακολουθήσουν να επιβιβάζονται πρώτοι.

Εκπρόσωπος της BA δήλωσε ότι η νέα πολιτική προσπαθεί να “βελτιώσει το ταξίδι των πελατών, δημιουργώντας μια σειρά ομάδων (επιβίβασης), για να επιταχυνθεί η διαδικασία επιβίβασης”. “Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί από αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για αρκετά χρόνια, μεταξύ των οποίων και οι συνεργάτες μας στην American Airlines, την Iberia και την Qatar, πρόσθεσε.

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλωσόρισαν την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι είναι σωστό το γεγονός η ΒΑ να ανταμείβει τους πιο πιστούς πελατες της και αυτούς που αφήνουν περισσότερα χρήματα. Άλλοι δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι που θα επιβιβαστούν τελευταίοι -ακόμη και υπερήφανοι, για να αποδείξουν ότι είχαν βρεί το φθηνότερο δυνατό εισιτήριο. Αλλά πολλοί δήλωσαν ότι η πολιτική αυτή είναι άδικη και ότι η αεροπορική εταιρεία θα έπρεπε να επιβιβάζει τους επιβάτες της βάσει της σειράς καθίσματος και όχι βάσει της τιμής του εισιτηρίου.

Η νέα διαδικασία επιβίβασης θα εισαχθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις της BA από τις 12 Δεκεμβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024