Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη γενιά ξενοδόχων στα θέματα του Hotel Strategy Masterclass
Σεμινάρια

Η μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη γενιά ξενοδόχων στα θέματα του Hotel Strategy Masterclass

Στο προσεχές Hotel Strategy Masterclass θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ γονέων και παιδιών ως προς το μέλλον της οικογενειακής τους επιχείρησης και η ανάγκη αλλαγής πορείας και concept του ξενοδοχείου, όταν με το υφιστάμενο χαρακτήρα δεν επιτυγχάνει καλές επιδόσεις.

Το πολύ σημαντικό θέμα της μετάβασης μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης από τους ιδρυτές της στη νεώτερη γενιά ιδιοκτητών θα συζητηθεί διεξοδικά στο προσεχές Hotel Strategy Masterclass. Αυτό το άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο δρ. Δημήτρης Κούτουλας, πολύπειρος σύμβουλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πανεπιστημιακός. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ γονέων και παιδιών ως προς το μέλλον της οικογενειακής τους επιχείρησης, η ανάγκη αλλαγής πορείας και concept του ξενοδοχείου όταν με το υφιστάμενο χαρακτήρα δεν επιτυγχάνει καλές επιδόσεις καθώς και η ιδανική κατανομή ρόλων μεταξύ των μελών μιας οικογένειας που μετέχουν ενεργά στη λειτουργία του ξενοδοχείου τους.

Επίσης θα παρατεθούν ιδέες για το πως τα νεώτερα μέλη μιας οικογένειας ξενοδόχων μπορούν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αναλάβουν τα ηνία της επιχείρησής τους, όταν έλθει το “πλήρωμα του χρόνου”.

“Ο οικογενειακός χαρακτήρας αποτελεί το κατεξοχήν γνώρισμα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ξενοδοχείων”, σημειώνει ο κ. Κούτουλας για το περιεχόμενο της εισήγησής του. “Αυτός ο χαρακτήρας επηρεάζει τόσο τη λειτουργία αυτών των ξενοδοχείων, καθώς οι ιδιοκτήτες συχνά εμπλέκονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με την καθημερινή διαχείριση, όσο και τις αποφάσεις για το μέλλον, οι οποίες συχνά καθυστερούν ή λαμβάνονται διστακτικά και με τρόπο αποσπασματικό. Μέσα από αυτό το σεμινάριο θέλουμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες των ξενοδόχων να προγραμματίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταβίβαση της διοίκησης στη νεώτερη γενιά και να δρομολογίσουν τις αναγκαίες αλλαγές”.

Tο σεμινάριο εντάσσεται στη σειρά των Masterclasses που διοργανώνονται από την TravelDailyNews και τον κ. Κούτουλα και απευθύνονται σε στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων. Στο Hotel Strategy Masterclass θα μετάσχουν επίσης πολύ έμπειροι guest speakers, όπως ο κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, αντιπρόεδρος της HotelBrain, και ο κ. Αντώνης Νικολουδάκης, ιδιοκτήτης του Atlantica Eleon Grand Resort & Spa Hotel στη Ζάκυνθο.

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την περίπτωση του δικού τους ξενοδοχείου προς ανάλυση και συζήτηση με τη μορφή ενός case study (εάν επιθυμούν μπορεί να αναλυθεί η περίπτωση του ξενοδοχείου τους ανωνύμως).

Το Hotel Strategy Masterclass εντάσσεται στο σεμιναριακό διήμερο του TravelDailyNews στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2017, με το Boutique Hotel Masterclass να πραγματοποιείται στις 26 Νοεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια έχει προβλεφθεί ειδική έκπτωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024