Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι πιο συχνές πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια και η ακρίβεια στους χρόνους τους
Αερομεταφορές

Οι πιο συχνές πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια και η ακρίβεια στους χρόνους τους

Σύμφωνα με στοιχεία της AirHelp, ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων παραμένει το Λονδίνο, ακόμη και μετά το Brexit, ενώ η έκπληξη της λίστας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Κωνσταντινούπολη με 2.226 πτήσεις από Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο (κατά μέσο όρο 6 την ημέρα).

Η AirHelp αναλύει ποιοι προορισμοί προτιμούνται από τους Έλληνες περισσότερο και πόσο ακρίβεια υπάρχει στις πτήσεις αυτές, δίνοντας τα συμπεράσματα από τα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί μεταξύ 1/10/2016 – 30/09/207 – για εάν χρόνο (365 ημέρες)

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν έχουν να κάνουν με τον συνολικό αριθμό πτήσεων καθώς και τον χρόνο ακρίβειας σε αυτές. Όπως είναι γνωστό, οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για πτήσεις που έχουν καθυστέρηση πάνω από 3 ώρες ή ακύρωση. Οι καθυστερήσεις είναι κάτι το σύνηθες, και αποτελεί βαρύμετρο για την αρχή μιας καλής εξυπηρέτησης των επιβατών-ταξιδιωτών, είτε με υπαιτιότητα του αερομεταφορέα είτε του αεροδρομίου είτε ακόμη και λόγω έκτακτων συνθηκών.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, η πιο συχνή πτήση είναι Θεσσαλονίκη – Αθήνα (14 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα!), όπως ήταν αναμενόμενο. Επιπλέον στην 3η θέση βρίσκεται το δρομολόγιο από Αθήνα για Σαντορίνη, όπου η ακρίβεια χρόνου στην αναχώρηση πτήσεων είναι 53%, ενώ από Σαντορίνη για Αθήνα είναι 80% (ένα ιδιαίτερο και παράξενο συμπέρασμα). Το πιο συχνό δρομολόγιο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) έχει και την καλύτερη ακρίβεια χρόνου από τη λίστα των top10, μαζί με το δρομολόγιο Αθήνα- Λάρνακα (87%).

Ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων παραμένει το Λονδίνο, ακόμη και μετά το Brexit, ενώ η έκπληξη της λίστας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Κωνσταντινούπολη με 2.226 πτήσεις από Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο (κατά μέσο όρο 6 την ημέρα!), που δείχνει μια σταθερά καλή συνεργασία με τη γείτονα χώρα στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού.

Όπως δήλωσε η κα Χρύσα Πομόνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της AirHelp Ελλάδα: “Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο, 9 εκατομμύρια επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking πτήσεων, όμως μόνο ένα ποσοστό δύο τοις εκατό προχωρούν τελικά σε αναζήτηση της αποζημίωσης που τους αρμόζει. Αντίστοιχα και οι Έλληνες επιβάτες πρέπει να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Προτεραιότητά μας είναι  προσφέρουμε τη βοήθεια και τις  νομικές υπηρεσίες ώστε όλοι οι επιβάτες να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιριών  ακολουθεί τις διαδικασίες και έτσι δεν χρειάζονται επιπλέον νομικές πράξεις. Άλλωστε το αίτημα αποζημίωσης είναι πλέον τόσο εύκολο που οι επιβάτες μπορούν να το κάνουν μόνο με μερικά κλικ από το smartphone τους”.

Όποιο προορισμό και να επιλέξει κανείς για να ταξιδέψει, είτε καθυστερήσει η πτήση του, είτε ακυρωθεί, είτε είναι πλήρης,  δικαιούται αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τον κανονισμό EK 261. Αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking που κυμαίνεται από 125 έως 600 ευρώ ανά επιβάτη. Το ποσό διαφέρει ανάλογα με την απόσταση της πτήσης και τη διάρκεια της καθυστέρησης ως τον τελικό προορισμό του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024