Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

ΟινοΚεντρικά: Γνωριμία οινόφιλων και επαγγελματιών με τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας

Τατιάνα Ρόκου - 30 Νοέμβριος 2017, 16:27

Φέτος, τα ΟινοΚεντρικά διοργανώθηκαν για 2η φορά, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017) και συγκέντρωσαν περισσότερους από 1.100 επισκέπτες.


Στην “καρδιά” της χώρας, με δεκάδες οινοποιεία και μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων, η Κεντρική Ελλάδα είναι από τις πιο σημαντικές -αλλά ίσως λιγότερο γνωστές- οινικές περιφέρειες. Με στόχο να τη μάθει το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) ξεκίνησε πέρυσι την ομαδική παρουσίαση των κρασιών της στην Αθήνα με την εκδήλωση γευσιγνωσίας “ΟινοΚεντρικά”. Φέτος, τα ΟινοΚεντρικά οργανώθηκαν για 2η φορά, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017) και είχαν περισσότερους από 1.100 επισκέπτες. Ήταν μια συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που στηρίζει υποδειγματικά πρωτοβουλίες όπως αυτή η εκδήλωση, ως αρωγός αξιόλογων επιχειρημάτων της περιοχής δράσης της και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.

Στα ΟινοΚεντρικά 2017 δοκιμάστηκαν τα κρασιά 22 καθιερωμένων και νεότερων οινοποιείων Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας. Οι επισκέπτες ήρθαν έτσι σε επαφή με τα “Κρασιά των Βουνών”, όπως αυτοπροσδιορίζονται τα κρασιά της ευρείας αυτής οινοπαραγωγικής περιοχής, με το έντονο τοπογραφικό ανάγλυφο και τους αμπελώνες πάνω ή γύρω σε αυτό. Εκεί φιλοξενούνται γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, από τις οποίες παράγεται μεγάλη και ευρεία γκάμμα κρασιών, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.



Καινοτομία της φετινής εκδήλωσης ήταν το “Wine Βar” των ΟινοΚεντρικών, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα γαστρονομίας όπως αλλαντικά (Αλλαντοποιείου Στρεμμένου και Φάρμας Μπράλου), αυγοτάραχο (Trikalinos), ελιές (Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας), καπνιστή πέστροφα (Frésco), μανιτάρια (Δίρφεως), ντολμαδάκια (Παλίρροιας), ξηρά σύκα (Ascada Farm) και τυριά (Maltezos Farm, Ολύμπου, Παγώνη και Πέππα). Με αυτόν τον τρόπο, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας δοκιμάστηκαν και “εν δράσει”, δηλαδή κατάλληλα συνδυασμένα με φαγητό, όπως είναι άλλωστε ο πλέον φυσικός προορισμός τους. Στο “Wine Βar” και σε όλη την εκδήλωση χρησιμοποιήθηκαν τα πολυβραβευμένα μεταλλικά νερά “Θεόνη”, ευγενική χορηγία της ΑΗΒ Group.

Χορηγοί της εκδήλωσης, η οποία οργανώθηκε από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, ήταν οι εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks, Ενοχημική, Gr.Ιnox – Αφοί Γκρέκη και Label Press.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top