Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 6th Gastronomy Festival στο Bansko της Βουλγαρίας
Γαστρονομία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6th Gastronomy Festival στο Bansko της Βουλγαρίας

Το ξενοδοχείο Premier Luxury Mountain Resort, πάντα σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς και εκπαίδευσης σε Μοντέρνες Τεχνικές Μαγειρικής, το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Για 6η συνεχή χρονιά, το Premier Gastronomy Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συλλέγοντας νέες υπέροχες γαστρονομικές αναμνήσεις. Το Premier Luxury Mountain Resort, περήφανο μέλος της Ermia Hotels & Resorts και μοναδικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World στη Βουλγαρία προσέλκυσε σπουδαίες προσωπικότητες της γαστρονομίας, οι οποίες συνέρπασαν τις αισθήσεις όλων όσων συμμετείχαν.

Tο Φεστιβάλ που είχε την τιμή να διοργανωθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, παρακολούθησε μια πλειοψηφία διάσημων chefs, αλλά και πολλοί λάτρεις της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η κα Μαρίνα Παπουνίδου, Hotel Operations Manager με τον κ. Αλέξανδρο Παπουνίδη, μέλος του ΔΣ της  Ermia Hotels & Resorts και ο Έλληνας πρέσβης στη Σόφια, κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης με τη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι guest chefs διάσημων εστιατορίων, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους σε γεύσεις και αρώματα απ’όλο τον κόσμο. Στις 7 Νοεμβρίου, ο chef Πολυχρόνης του Cavo Tagoo Santorini, δημιούργησε ένα δείπνο Japanese / Brazilian Κουζίνας. Τα πιάτα του Πολυχρόνη έμοιαζαν με σύγχρονα έργα τέχνης και αντανακλούσαν καινοτομία και έμπνευση. Στις 10 Νοεμβρίου, ο chef Θάνος Στασινός του Nikkei Restaurant Athens, δημιούργησε μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από την Nikkei Κουζίνα, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γιορτής τόσο για το μάτι όσο και για τον ουρανίσκο. Στις 11 Νοεμβρίου, ο chef Mario Perez Sanchez από το Restaurante Leka της Βαρκελώνης, παρουσίασε την Tropical Peruvian Κουζίνα, ένα εξαιρετικά δημοφιλές trend στη Βαρκελώνη. Στις 15 Νοεμβρίου, οι chefs Αθηναγόρας Κωστάκος και Αλέξης Ζόπας από το Scorpios Mykonos, έδειξαν τα μοναδικά ταλέντα και τις τεχνικές τους, ανυψώνοντας τη γαστρονομική εμπειρία των καλεσμένων μέσω της μαγειρικής τους τέχνης, σε ένα δείπνο αφιερωμένο στην Mexican – Cycladic Κουζίνα.


Ο chef Edmundo Canales από την Le Cordon Bleu Mexico, ο chef Gregor Funcke και η chef Nicole Bevilacqua από την Le Cordon Bleu Peru και ο chef Aldo Morales από την Le Cordon Bleu Mexico.

Αυτήν τη χρονιά, η Le Cordon Bleu Mexico και η Le Cordon Bleu Peru ένωσαν τις δυνάμεις τους στο PREMIER, δημιουργώντας μια λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα, προσφέροντας επαγγελματικά σεμινάρια για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της μαγειρικής. Ο chef Αldo Omar Morales διοργάνωσε σεμινάριο για τη “Σύγχρονη Μεξικάνικη Κουζίνα για 5 * City & Resort Hotels”, ενώ ο chef Gregor Funcke από την Le Cordon Bleu Peru διοργάνωσε σεμινάριο “Σύγχρονης Περουβιανής Κουζίνας” Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν σύγχρονες τεχνικές, παραδοσιακές συνταγές αλλά και γαστρονομικά μυστικά απευθείας από τους ειδικούς.


Ο chef Gregor Funcke κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του σεμιναρίου.

Το ξενοδοχείο Premier Luxury Mountain Resort, πάντα σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς και εκπαίδευσης σε Μοντέρνες Τεχνικές Μαγειρικής, το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, επικεντρωμένο σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού που έρχονται κάθε χρόνο και παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο. 

Στη φωτογραφία ο chef Aldo Morales κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του σεμιναρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024