Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι το Βέλγιο περνά από έλεγχο τους Έλληνες επιβάτες
Αερομεταφορές

Και το Βέλγιο περνά από έλεγχο τους Έλληνες επιβάτες

Ελέγχους διαβατηρίων και στο Βέλγιο – μετά τη Γερμανία- καταγγέλλουν Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Οι κ.κ. Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς και Σοφία Σακοράφα κατήγγειλαν με αναρτήσεις τους στο twitter ότι τη Δευτέρα επιβάτες πτήσης από την Αθήνα υπέστησαν έλεγχο διαβατηρίων αφότου έφτασαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Για “ευρωπαϊκό διασυρμό” κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο κ. Κύρτσος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει “βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα”.

“Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις”, γράφει η κα Σακοράφα.

Για παράνομο διαβατηριακό έλεγχο μιλά ο κ. Μαριάς, αναφέροντας ότι θα καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά
με την “καραντίνα” που υφίστανται οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Σε δηλώσεις του στην “Καθημερινή” ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης είπε: “Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα”.

Οι καταγγελίες των Ευρωβουλευτών έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι ελληνικών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό πλαστών ελληνικών εγγράφων στην κατοχή διάφορων ταξιδιωτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024