Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠάνω από 30 οι νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις το 2017 για το Ιόνιο
Περιφέρεια

Πάνω από 30 οι νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις το 2017 για το Ιόνιο

Το 2016 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο παρουσίασαν αύξηση άνω του 13% και οι διεθνείς επισκέπτες ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια. Το 2017 καταγράφεται νέα αύξηση στα επίπεδα του 10% και δρομολογήθηκαν περισσότερες από 30 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Τις ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού στο Ιόνιο και τις προοπτικές για μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη μέσα από την εφαρμογή της Εθνικής Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: “Το λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά”, στην Κέρκυρα.

Η υπουργός Τουρισμού με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου και τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Νάσο Ηλιόπουλο, και με συντονιστή τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, συζήτησαν με τους παραγωγικούς φορείς τις προτεραιότητες στην ενίσχυση του τουρισμού και της απασχόλησης.

Τα Ιόνια Νησιά καταγράφουν μία από τις υψηλότερες επιδόσεις στο ρυθμό αύξησης των διεθνών αφίξεων, στη διάρκεια παραμονής και στις αμιγώς ταξιδιωτικές δαπάνες. Το 2016 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο παρουσίασαν αύξηση άνω του 13% και οι διεθνείς επισκέπτες ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια. Το 2017 καταγράφεται νέα αύξηση στα επίπεδα του 10% και δρομολογήθηκαν περισσότερες από 30 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις. Εξίσου θετικά είναι μηνύματα για το 2018.

“Μέσα από τις επαφές και διαπραγματεύσεις μας με τους διεθνείς τουριστικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες, και με  τη εξαιρετική συνεργασία που καθιερώσαμε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πετύχαμε ενίσχυση της ζήτησης για την Ελλάδα, που αποτυπώνεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και της συνδεσιμότητας” ανέφερε η  κα Κουντουρά. “Το Ιόνιο”, τόνισε, “έχει όλες τις προϋποθέσεις να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και να υποστηρίξει το στόχο για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο”.

Κυρίαρχο ζητούμενο αποτελεί η ενίσχυση της διαθεσιμότητας και η προώθηση επενδύσεων με επίκεντρο την ποιότητα, ώστε να καλυφθεί η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από τις ξένες τουριστικές αγορές. Την τελευταία διετία, όσον αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

  • 20 φάκελοι για επενδύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, κατατέθηκαν στην ΕΥΠΑΤΕ (Υπουργείο Τουρισμού) και δύο επενδύσεις που αφορούν σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα και σε θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο στην Κέρκυρα.
  • αδειοδοτήθηκαν 468 τουριστικές επιχειρήσεις
  • 34 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού προϋπολογισμού 163,4 εκατ. ευρώ.
  • Επίσης, περισσότερες από 300 προτάσεις υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΠΑΝΕΚ, με εκτιμώμενο συνολικό ύψος επιχορήγησης 17 εκατ. ευρώ.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στην επικείμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων στο δεύτερο πρόγραμμα για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού επιχορηγήσεων 120 εκατ. ευρώ. “Σας προσκαλούμε να διερευνήσετε και να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα αυτή να εισέλθουν νέοι επαγγελματίες στο Ιόνιο στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού”, τόνισε.

“Στοχεύουμε στον ποιοτικό και θεματικό τουρισμό στο Ιόνιο, στη βάση των ισχυρών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας και κάθε προορισμού” ανέφερε.

Ειδικότερα, δίδεται έμφαση μεταξύ άλλων στην:

  • προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Ιονίου, την υψηλή πολιτιστική και αρχιτεκτονική αξία των αστικών περιοχών, των θεματικών μουσείων και των χώρων ιστορικής και πνευματικής παράδοσης, των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, των εορτών και εθίμων και της πλούσιας μουσικής παράδοσης.
  • στοχευμένη προβολή των μοναδικών θρησκευτικών θησαυρών και προσκυνηματικών χώρων
  • προώθηση ήπιων μορφών τουριστικών δραστηριοτήτων με ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ιδιαίτερης αξίας των νησιών του Ιονίου, που διαθέτουν  ποικιλόμορφη ακτογραμμή και μοναδικά οικοσυστήματα
  • ανάδειξη της ιδιαίτερης γαστρονομίας, των παραδοσιακών γεύσεων και των τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα.
  • διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Παρουσίασε τις προοπτικές για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζώνης, μέσα από την ανάδειξη του λιμανιού της Κέρκυρας ως homeport κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή, την περαιτέρω προώθηση των υπολοίπων λιμανιών του Ιονίου στα διεθνή προγράμματα κρουαζιέρας και γενικότερα την ανάπτυξη του γιώτινγκ και του θαλάσσιου τουρισμού στα σχεδόν 90 σημεία θαλάσσιων τουριστικών υποδομών (λιμάνια, μαρίνες, τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια κ.λπ.).

“Μέσα από τη συνεργασία, το συντονισμό και με στοχευμένες δράσεις, το Ιόνιο έχει όλες τις προϋποθέσεις να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης που θα αποφέρουν οφέλη  στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες” ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024