Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη'
Real estate

Μ. Κόνσολας: 'Η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη'

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη δυναμική της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων στον τουρισμό και χαρακτήρισε ζήτημα κομβικής σημασίας το νέο χωροταξικό.

Στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για να συνδεθεί η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων με την τουριστική ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ακίνητης Περιουσίας που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Στάθηκε, ιδιαίτερα, στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος που θα επενδύσουν στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα. Ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη δυναμική της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων στον τουρισμό και χαρακτήρισε ζήτημα κομβικής σημασίας το νέο χωροταξικό που θα έχει ως στόχο:

  • Την αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές.
  • Τη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων αλλά και για την παραθεριστική κατοικία.
  • Την αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και την έννοια της διαμόρφωσης ενός σωστά οργανωμένου χώρου.
  • Παράλληλα, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν στην πολυκεντρική ανάπτυξη, τη μείωση των φόρων και για την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων όπως:
  • Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.
  • Η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια, φορολογικά κίνητρα για τους ξένους που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.
  • Η απλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων.
  • Η έκπτωση φόρου, ίση με το 40% της δαπάνης για την ανακατασκευή συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.
  • Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

“Με αυτά τα μέτρα δίνουμε ώθηση και οξυγόνο στην αγορά ακινήτων. Η νέα αυτή δυναμική που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα μετατραπεί πολύ γρήγορα  σε αύξηση του ΑΕΠ και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με βιώσιμα χαρακτηριστικά και σε βάθος χρόνου. Έχουμε μια νέα και απελευθερωμένη οπτική για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων και στον τουρισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι τις δεσμεύσεις μας να τις μεταφέρουμε στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και κυρίως στο πεδίο της εφαρμογής”, επισήμανε ο κ. Κόνσολας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024