Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό είναι στον πυρήνα της φιλελεύθερης ιδεολογίας'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό είναι στον πυρήνα της φιλελεύθερης ιδεολογίας'

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έθεσε δύο καίρια ζητήματα στο Ετήσιο Forum Επιχειρηματικής Αριστείας του Ελληνικού Τουρισμού: α) Τη μείωση των φόρων και β) την άρση των εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στον τουρισμό, με την άμεση εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού σχεδίου.

Κατά την ομιλία του στο Ετήσιο Forum Επιχειρηματικής Αριστείας του Ελληνικού Τουρισμού ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού κατάφεραν και καταφέρνουν να στέκονται γερά στα πόδια τους, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα στην άσκηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

“Είναι σαφές ότι η έννοια της αριστείας, που στο μυαλό κάποιων εκλαμβάνεται ως ρετσινιά, συνδέεται με την έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και της επιβράβευσης.

Όπως είναι, επίσης, σαφές, ότι η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.

Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που δημιουργεί και τροφοδοτεί την ανάπτυξη, αυτή που δημιουργεί θέσεις εργασίας, αυτή που εγγυάται την παραγωγή πλούτου και τα δημόσια έσοδα.

Η αύξηση του ΑΕΠ, που πρέπει να αποτελεί διαχρονικό και διαρκή στόχο, στηρίζεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς, όλα αυτά που ακούγονται και φαντάζουν ως αυτονόητα για κάποιους δεν είναι.

Για τους ιδεοληπτικούς που εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα, τους λαϊκιστές και τους κρατιστές”, τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού κατάφεραν και καταφέρνουν να στέκονται γερά στα πόδια τους, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα στην άσκηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Παρά τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στον τουρισμό τα τελευταία δυόμιση χρόνια και έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα και τη δυναμική του.

“Κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού δεν δείχνουν μόνο αντοχή, αλλά καταφέρνουν να διακρίνονται, να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να προσφέρουν νέες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, να αναδεικνύουν μια άλλη εικόνα της χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η δημιουργική Ελλάδα.

Η Ελλάδα της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, των υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά”, ανέφερε ο κ. Κόνσολας που για μία ακόμα φορά έθεσε δύο καίρια ζητήματα:

α) Τη μείωση των φόρων, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% , του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5% και την άμεση κατάργηση του νέου φόρου διανυκτέρευσης.
β) Την άρση των εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στον τουρισμό, με την άμεση εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού σχεδίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024