Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα χρηματοδότηση έργων για το Υπουργείο Τουρισμού από το Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Νέα χρηματοδότηση έργων για το Υπουργείο Τουρισμού από το Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ

Εγκρίθηκε η αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού μίας ήδη ενταγμένης πράξης πιλοτικών δράσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ εξειδικεύτηκε μία νέα δράση προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του περιπατητικού και περιηγητικού τουρισμού.

Νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε το Υπουργείο Τουρισμού για υφιστάμενα και νέα έργα που εγκρίθηκαν από την 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του “Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ”.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με νέες θεματικές μορφές και την ισόρροπη κατανομή της ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εδραίωση της χώρας μας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής όπου παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και εξειδικεύτηκαν νέα έργα:

  • Εγκρίθηκε η αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού μίας ήδη ενταγμένης πράξης πιλοτικών δράσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, μετά το υψηλό ενδιαφέρον των εκκλησιών και των μητροπόλεων ως ωφελούμενων της δράσης
  • Εξειδικεύτηκε μία νέα δράση προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του περιπατητικού και περιηγητικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση και ανάδειξη διαδρομών πεζοπορίας και περιήγησης. Δικαιούχος είναι το Υπουργείο Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής, έγινε ειδική αναφορά στη χρηματοδοτούμενη από το ΕΠΑνΕΚ δράση “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών”, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που καταρτίστηκε σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού με το Υπουργείου Τουρισμού και η οποία έχει ήδη δημοσιευτεί. Η δράση αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της χώρας, με δημιουργία ελαφρών υποδομών, στο πλαίσιο του στόχου για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρία, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. Η σχετική πρόσκληση απευθύνεται στους Δήμους της χώρας και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ).

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας,  με την κα Ευγενία Φωτονιάτα, ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024