Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠΟΞ προς Έλληνες Ευρωβουλευτές: Κάντε κάτι για τους ελέγχους στα αεροδρόμια Γερμανίας και Βελγίου
Αερομεταφορές

ΠΟΞ προς Έλληνες Ευρωβουλευτές: Κάντε κάτι για τους ελέγχους στα αεροδρόμια Γερμανίας και Βελγίου

Οι Έλληνες ξενοδόχοι ζητούν από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να θέσουν το ζήτημα των ελέγχων των επιβατών των πτήσεων από Ελλάδα στα γερμανικά και βελγικά αεροδρόμια, πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την άμεση άρση του καθεστώτος αυτού.

Σε επιστολή τους προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι η υιοθέτηση της ξεχωριστής διαδικασίας ελέγχου των επιβατών για πτήσεις που προέρχονται από Ελλάδα δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας και ασφαλώς και την τουριστική διακίνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Προς

Τους κ.κ. Ευρωβουλευτές
κ. Νίκο Ανδρουλάκη,
κα Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη,
κ. Γιώργο Γραμματικάκη,
κ. Γεώργιο Επιτήδειο,
κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη,
κ. Σωτήρη Ζαριανόπουλο,
κα Εύα Καϊλή,
κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
κ. Στέλιο Κούλογλου
κα Κωνσταντίνα Κούνεβα,
κ. Μιλτιάδη Κύρκο,
εώργιο Κύρτσο,
κ. Νότη Μαριά,
κ. Κωνσταντίνο Παπαδάκη
κ. Δημήτρη Παπαδημούλη
κα Σοφία Σακοράφα
κ. Ελευθέριο Συνοδινό
κα Μαρία Σπυράκη
κ. Λάμπρο Φουντούλη
κ. Νίκο Χουντή
κ. Κώστα Χρυσόγονο

Κοινοποίηση
κ. Νικό Κοτζιά
Υπουργό Εξωτερικών
κα Έλενα Κουντουρά
Υπουργό Τουρισμού

Έλεγχοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου

Αξιότιμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι πυκνώνουν οι αναφορές για ειδικούς ελέγχους – και μάλιστα σε ξεχωριστούς χώρους των αεροδρομίων – στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών πτήσεων από και προς την Ελλάδα με κατεύθυνση / προέλευση χώρες της Συνθήκης Schengen.

Παρά τη δημοσιότητα που έχει λάβει το σχετικό θέμα στην Ελλάδα και τις σχετικές διευκρινίσεις από τις αρχές κρατών, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είναι προφανές ότι έχει υιοθετηθεί μία ξεχωριστή διαδικασία, η οποία δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας και ασφαλώς και την τουριστική διακίνηση.

Με δεδομένο ότι μέσω αυτών των διαδικασιών δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα μας αντιμετωπίζεται με ένα απροσδιόριστο “ειδικό καθεστώς”, σα να μην βρισκόταν εντός Συνθήκης Schengen, ζητούμε τη συμβολή σας, ώστε το ζήτημα αυτό να τεθεί πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την άμεση άρση του ανωτέρω ‘καθεστώτος'”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024