Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟ Όμιλος ξενοδοχείων Mitsis Hotels βραβεύθηκε για 2η χρονιά με το σήμα Green Key
Ξενοδοχεία

Ο Όμιλος ξενοδοχείων Mitsis Hotels βραβεύθηκε για 2η χρονιά με το σήμα Green Key

Ο όμιλος εφαρμόζει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει την παραγωγή πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, διαθέτει βιολογικούς σταθμούς τριτοβάθμιας επεξεργασίας και προωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών.

Θέτοντας το περιβάλλον πρώτη προτεραιότητα του ομίλου κι επιδεικνύοντας ένα σημαντικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Mitsis Hotels βραβεύθηκε για 2η συνεχή χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας για τον τουρισμό (eco label) “Green Key”. Το σήμα απονεμήθηκε και στα 17 πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου, στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και τα Καμένα Βούρλα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Σταύρος Μήτσης, “η στρατηγική του ομίλου είναι συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμη βάση, με κεντρικό στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων και υπηρεσιών του”.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος εφαρμόζει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει την παραγωγή πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, διαθέτει βιολογικούς σταθμούς τριτοβάθμιας επεξεργασίας και προωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών.

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Συνείδησης και της Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Mitsis Hotels, τα οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πρώτων υλών θα διοχετεύονται μέσα από έργα πνοής στις τοπικές κοινωνίες.

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, που εδρεύει στη Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την παλαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της χώρας, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Τα κριτήρια του Προγράμματος Green Key αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρισης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείριση να αναλαμβάνει για το προσωπικό, τους επισκέπτες, τους προμηθευτές και ει δυνατόν την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κ. Νίκο Πέτρου, “το φυσικό περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά είναι οι βάσεις του αειφόρου τουρισμού. Η πίεση που δέχονται από την διαρκή εντατικοποίηση  του τουρισμού είναι αναμφίβολα μεγάλη. Σκοπός μας είναι η σωστή ενημέρωση και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των επισκεπτών αλλά και όλων των συμμετεχόντων (επιχειρήσεις, προσωπικό, τοπικές κοινωνίες), με στόχο οι επισκέπτες να ζουν τη μοναδική εμπειρία του τουρισμού με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι ίδιοι όσο και οι μελλοντικοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ίδια εμπειρία”.

Η συνεργασία των Mitsis Hotels με το Πρόγραμμα Green Key εντάσσεται στη στρατηγική πράσινης ανάπτυξης του Ομίλου και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις βέλτιστες οικολογικές πρακτικές στην ελληνική τουριστική αγορά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024