Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκρηξη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης
Προορισμός

Έκρηξη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Αυτήν την ώρα εκκενώνονται σταθμοί και οι γραμμές A, C και E του μετρό. Σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα, ένα άτομο έχει συλληφθεί και υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες (εκ των οποίων ένας είναι ο δράστης).

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority Bus Terminal, κοντά στην Times Square, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη έγινε μεταξύ της 42ης Οδού και της 8ης Λεωφόρου. Ο σταθμός Port Authority Bus Terminal είναι ο μεγαλύτερος των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας πάνω από 65 εκατ. άτομα το χρόνο.

Αυτήν την ώρα εκκενώνονται σταθμοί του μετρό. Μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ την ευρύτερη περιοχή έχει αποκλείσει η αστυνομία. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη βρέθηκε στην πλατφόρμα τρένου, αλλά πυροδοτήθηκε νωρίτερα (έγινε μερική έκρηξη) από την ώρα που επιθυμούσε ο βομβιστής, ο οποίος είχε προσαρμοσμένα πάνω καλώδια ενωμένα με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ο 27χρονος δράστης ονομάζεται Akayed Ullah από το Μπαγκλαντές, έχει τραυματισθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Bellevue Hospital.

Σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα, υπάρχουν άλλοι τρεις ελαφρά τραυματίες, ενώ ο πρώην επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Bill Bratton, δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από το ISIS.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024