Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Αγνοείται η τύχη του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα'
Τουρισμός & πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Αγνοείται η τύχη του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα'

Δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης (9 Σεπτεμβρίου του 2016) του νέου Νόμου για τα υδατοδρόμια, η τύχη του νομοσχεδίου αγνοείται.

Νέα ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το ζήτημα της υπονόμευσης του νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη των υδροπλάνων.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης (9 Σεπτεμβρίου του 2016) του νέου Νόμου για τα υδατοδρόμια, η τύχη του νομοσχεδίου αγνοείται.

Η καθυστέρηση ψήφισης του νέου Νόμου δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους επενδυτές και σε Περιφέρειες, Λιμενικά Ταμεία και Οργανισμούς Λιμένων για το κατά πόσο είναι ειλικρινής η βούληση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να δραστηριοποιηθούν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα.

Τη στιγμή, μάλιστα, που οι ίδιοι καλούνται να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια για να υλοποιηθεί η επένδυση.

Οι Βουλευτές αναφέρονται, επίσης, σε δύο άρθρα του νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση, τα οποία λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη των υδροπλάνων.

Με τον τρόπο, όμως, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το συγκεκριμένο ζήτημα, αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι επενδύσεις, αλλά ούτε και η προοπτική ανάπτυξης των υδροπλάνων στη χώρα μας“, επισημαίνουν οι δύο τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024