Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές της Έλ. Κουντουρά στις ΗΠΑ στα πλαίσια του Capital Link Ιnvest in Greece Forum
Τουριστική πολιτική

Επαφές της Έλ. Κουντουρά στις ΗΠΑ στα πλαίσια του Capital Link Ιnvest in Greece Forum

Επαφές και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της υπουργού Τουρισμού, στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital Link και συμμετοχή της στην Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση προς τιμήν της χώρας μας, την “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”, στο πλαίσιο της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής, όπου ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος χτύπησε το καμπανάκι λήξης των εργασιών.

Η υπουργός παραχώρησε συνέντευξή Τύπου σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές ομογενειακών και ελληνικών ΜΜΕ και είχε σειρά συνεντεύξεων με τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Νέας Υόρκης για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Παρουσίασε όλες τις νέες θετικές εξελίξεις στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην μεγάλη επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με την Νέα Υόρκη καθημερινά και όλο το χρόνο, και στο σημαντικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση των δρομολογίων το 2018. Τόνισε τη στενή συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού από την διοργάνωση του ετησίου συνεδρίου τους ASTA Destination Expo τον Απρίλιο του 2018 στην Αθήνα. Αναφέρθηκε επίσης στο δυναμικό πρόγραμμα παγκόσμιας προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού μέσω του ΕΟΤ και ειδικότερα στις ΗΠΑ, όπου σχεδιάστηκε και περιλαμβάνεται η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα αθλητή του NBΑ, Γιάννη Αντετοκούμπο.

Επίσης παρέστη στην τελετή λήξης του Capital Link Ιnvest in Greece Forum, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Jonathan Cohen, αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων.

Συναντήθηκε και μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, όπου συμμετείχε του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος για την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο, Ronald McDonald House.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεών της με παράγοντες της αμερικανικής επενδυτικής αγοράς, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρο της Atlantic Bank, κα Νάνσυ Παπαϊωάννου και συζήτησε για τις νέες ευκαιρίες στον ελληνικό τουριστικό τομέα και την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων. Η υπουργός συνεχίζει τις επαφές με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και με υποψήφιους επενδυτές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024