Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣε Ινδία, Κουβέιτ, Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Λίβανο το Greek Tourism Workshop το 2018
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Σε Ινδία, Κουβέιτ, Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Λίβανο το Greek Tourism Workshop το 2018

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ελληνικών τουριστικών προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και ΜΜΕ. Παράλληλα, θα διενεργηθούν Business to Business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους τοπικούς Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες.

Τη δυναμική ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, από την αραβική και ασιατική τουριστική αγορά σε ετήσια βάση, έχει ως στόχο το Greek Tourism Workshop 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, η μοναδική δράση στοχευμένης προβολής της Ελλάδας, θα υλοποιήσει στις αναφερόμενες εν αναπτύξει αγορές πέντε εκδηλώσεις σε Ινδία, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Λίβανο.

Διοργανωτής των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018, που υλοποιούνται με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, είναι η εταιρεία Congress & Business Planners, η οποία διαθέτει πολυετή εξειδικευμένη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των συγκεκριμένων χωρών.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ελληνικών τουριστικών προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, θα διενεργηθούν Business to Business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους τοπικούς Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες. Ήδη, πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και εκπρόσωποι προορισμών έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εκδηλώσεις, ενώ επί θύραις βρίσκεται και η παρουσία αρκετών ξενοδοχείων ακόμη.

Ειδικότερα, το 2018 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Greek Tourism Workshop in India (Delhi), 22/01/2018
  • Greek Tourism Workshop in Kuwait (Kuwait City), 21/02/2018
  • Greek Tourism Workshop in Saudi Arabia (Riyadh), 21/03/2018
  • Greek Tourism Workshop in U.A.E. (Dubai), 21/04/2018
  • Greek Tourism Workshop in Lebanon (Beirut), 02/05/2018

Υπογραμμίζεται ότι η επιλογή των συγκεκριμένων χωρών έγινε με γνώμονα, αφενός την ιδιαίτερη δυναμική και το ενδιαφέρον αυτών των αγορών για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αφετέρου την επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στις προαναφερόμενες αγορές. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ως σημαντικό γεγονός η αυξανόμενη, διαχρονικά, ζήτηση μεγάλης μερίδας τοπικών Tour Operators και τουριστικών πρακτόρων για διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης στη χώρα τους.

Η αγορά
Το Greek Tourism Workshop πραγματοποιείται φέτος για 4η συνεχή χρονιά. Είναι κοινός τόπος ότι η πραγματοποίησή του έχει ταυτιστεί άρρηκτα με τη ραγδαία άνοδο της αραβικής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα. Άλλωστε, το Greek Tourism Workshop «δίνει το παρόν» της Ελλάδας ως προορισμό στις αγορές που απουσιάζει η διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Λίβανος
Όπως καταγράφεται από τα υπάρχοντα στοιχεία, το 2016 πραγματοποιήθηκε ποσοστιαία άνοδος κατά 30% Λιβανέζων τουριστών προς τη χώρα μας σε σχέση με το 2015, ενώ και το 2017 συνεχίστηκε η αυξητική πορεία της λιβανέζικης αγοράς προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη ζήτηση των Λιβανέζων τουριστικών πρακτόρων διανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για τη λιβανέζικη αγορά προς την Ελλάδα για τα προσεχή έτη, όχι μόνο για τη θερινή αλλά και για τη χειμερινή σεζόν. Πέραν των τακτικών δρομολογίων της Aegean Airlines (οι οποίες τη θερινή περίοδο του 2018 επαυξάνονται από Βηρυτό πέραν των Αθηνών και σε Μύκονο και Ηράκλειο Κρήτης) και της Middle East, το 2017 πραγματοποιούνταν 16 εβδομαδιαίες πτήσεις τσάρτερ προς Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Σήμερα, αναζητούνται ευκαιρίες τόσο προς τη Βόρειο και την Κεντρική Ελλάδα όσο και την Πελοπόννησο.

Σαουδική Αραβία
Αντίστοιχα ανοδική και με μεγαλύτερα ποσοστά είναι η τάση της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας προς την Ελλάδα όπου παρατηρείται διπλασιασμός των θεωρήσεων βίζας από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ. Επισημαίνεται ότι Σαουδάραβες τουρίστες ταξιδεύουν και άλλες φορές προς τη χώρα μας έχοντας βίζα Schengen που έχει εκδοθεί από άλλη χώρα. Ενδεικτικό της δυναμικής της αγοράς είναι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο η Saudia βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από και προς την Αθήνα από την προσεχή άνοιξη. Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας η Aegean συνεχίζει τις απευθείας πτήσεις της, ενώ προστέθηκε από φέτος το Νοέμβριο και η νέα αεροπορική εταιρςία Air Meditteranean. Oπότε σε περίπτωση που αρχίσει να ξαναπετάει η Saudia, θα είναι 3 αεροπορικές εταιρείες με απευθείας πτήσεις στο σύνολο.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Ινδία
Την ίδια ώρα, σημαντικά αυξητική είναι η κίνηση και από την αγορά των Αραβικών Εμιράτων προς την Ελλάδα την τελευταία διετία, ενώ σταδιακή επαναφορά πραγματοποιείται και στην τουριστική αγορά του Κουβέιτ προς την Ελλάδα, όπου παρακαταθήκη για αυτό αποτελεί η απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Παράλληλα, λέγεται ότι σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται και αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ για τη διενέργεια πτήσεων προς την Αθήνα το καλοκαίρι του 2018. Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον της αγοράς του Κουβέιτ για Ελλάδα δεν αφορά μόνο στην Αθήνα αλλά επιμερίζεται και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς που διατηρούν τα χαρακτηριστικά του shopping, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και της ποιοτικής φιλοξενίας. Τέλος, πολλά υποσχόμενη για τη χώρα μας θεωρείται και η αγορά της Ινδίας, η οποία απαιτεί δυναμικότερη διείσδυση από την πλευρά της Ελλάδας, ανεξαρτήτως αν δεν υπάρχει απευθείας πτήση.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από παλιότερο Greek Tourism Workshop στον Λίβανο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024