Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair συμφωνεί στην αναγνώριση των συνδικάτων πιλότων προς αποφυγή απεργίας μέσα στις γιορτές
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair συμφωνεί στην αναγνώριση των συνδικάτων πιλότων προς αποφυγή απεργίας μέσα στις γιορτές

Η Ryanair καλεί τώρα τα συνδικάτα πιλότων να ακυρώσουν την απεργία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων χωρίς φόβο ή ανησυχία για πιθανή απεργία των πιλότων.

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ότι έχει προβεί σε γραπτή επικοινωνία με τα συνδικάτα πιλότων στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σκοπός της επικοινωνίας είναι η πρόσκληση σε διάλογο για την αναγνώριση των συγκεκριμένων συνδικάτων ως αντιπροσωπευτικό σώμα των πιλότων στη Ryanair στις προαναφερόμενες χώρες, εφόσον καθιερωθούν επιτροπές πιλότων της Ryanair για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στη Ryanair, καθώς η εταιρεία δεν πρόκειται να εμπλακεί με πιλότους από ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες στην Ιρλανδία ή σε κάποια άλλη χώρα.

Η Ryanair θα αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά στην αναγνώριση συνδικάτων προς αποφυγή αναστάτωσης του επιβατικού κοινού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η Ryanair καλεί τώρα τα συνδικάτα πιλότων να ακυρώσουν την απεργία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων χωρίς φόβο ή ανησυχία για πιθανή απεργία των πιλότων.

Ο επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary δήλωσε: “Οι πτήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι προτεραιότητα για τους επιβάτες μας και ευελπιστούμε στην αποφυγή όποιας ανησυχίας σχετικά με την απεργία των πιλότων την επόμενη εβδομάδα.

Αν ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι μέσω συζητήσεων, με αναγνωρισμένη διαδικασία με τους πιλότους, τότε είμαστε πρόθυμοι να το πράξουμε, και έχουμε επικοινωνήσει γραπτώς σήμερα με αυτά τα συνδικάτα καλώντας τους αντιπροσώπους τους σε συζήτηση για την αναγνώρισή τους. Παράλληλα, θα ζητήσουμε την ακύρωση πιθανής απεργίας προγραμματισμένη για την περίοδο των  Χριστουγέννων.

Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μία μεγάλη αλλαγή για τη Ryanair, όπως και άλλες ριζικες αλλαγές που έχουμε ανακοινώσει προσφάτως, όπως το Ryanair Labs και το πετυχημένο πρόγραμμα μας ‘Always Getting Better’ το 2013.

Οι ανάγκες των επιβατών μας είναι η προτεραιότητα μας και για να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στις πτήσεις μας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, είμαστε διατεθιμένοι να προβούμε σε συζητήσεις με τους πιλότους μέσω αναγνωρισμένης εθνικής διαδικασίας, και ευελπιστούμε και αναμένουμε αυτές οι διαδικασίες να οριστούν στις αρχές του νέου έτους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024