Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝ.Ευρώπη, Μεσόγειος, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή οι 'πρωταθλητές' στον τουρισμό τον Οκτώβριο 2017
Τάσεις

Ν.Ευρώπη, Μεσόγειος, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή οι 'πρωταθλητές' στον τουρισμό τον Οκτώβριο 2017

Η αύξηση ανήλθε στην Ευρώπη στο 8% όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις το α' 10μηνο του 2017, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στη νότια και μεσογειακή Ευρώπη (+13%).

Οι τουριστικοί προορισμοί διεθνώς καλοσώρισαν 1,1 δισ. διεθνείς τουρίστες το διάστημα Ιαν.-Οκτ. 2017, σύμφωμνς με το τελευταίο Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 7%  σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ή 70 εκατομμύρια περισσότερες αφίξεις. η ισχυρή ζήτηση στον διεθνή τουρισμό σε όλες τις περιοχές του κόσμου αντικατοπτρίζει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η ισχυρή τουριστική ζήτηση τους πρώτους μήνες του 2017, συμπεριλαμβανομένης της καλοκαιρινής σεζόν στο βορειο ημισφαίριο διατηρήθηκε και τον Οκτώβριο. Οι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως είχαν συνολικά 1,127 εκατ. (+7%) διεθνείς τουριστικές αφίξεις (επισκέπτες με διανυκτέρευση) το α’ 10μηνο του χρόνου, 70 εκατ. περισσότερες από το ίδιο διάστημα του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, προορισμοί στη νότια και μεσογειακή Ευρώπη, τη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή επέδειξαν αξιοσημείωστη ανάπτυξη. Η αύξηση στις διεθνείς αφίξεις ανήλθε σε 7% σε όλους τους προορισμούς της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, με αυξανόμενη ανάκαμψη στην Τουρκία και διψήφιες αυξήσεις στους περισσότερους προορισμούς της περιοχής. Στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Παλαιστίνη ανέκαμψαν δυναμικά σε σχέση με τα προηγούμενα “πεσμένα” χρόνια, ενώ το Μαρόκο, το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνέχισαν να καταγράφουν άνοδο.

Αποτελέσματα ανά περιφέρεια
Η αύξηση ανήλθε στην Ευρώπη στο 8% όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις το α’ 10μηνο του 2017, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στη νότια και μεσογειακή Ευρώπη (+13%). Η δυτική Ευρώπη (+7%) ανέκαμψε από τα περυσινά ασθενέστερα αποτελέσματα, ενώ η βόρεια Ευρώπη παρουσίασε αύξηση 6%. Οι αφίξεις σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν καρτά 4% μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2017.

Η Αφρική με αύξηση 8% ήταν η δεύτερη ταχύτερα αβαπτυσσόμενη περιοχή για αυτήν τη περιόδο, χάρις στην ισχυρή ανάκαμψη της Β. Αφρικής (+13%) και τα αποτελέσματα της υποσαχάριας Αφρικής (+5%).

Στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού (+5%) τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισε η Νότια Ασία με +10%, με την ΝΑ Ασία (+8%) και την Ωκεανία (+7%) να ακολουθούν. Η ΒΑ Ασία (+3%) είχε ανάμεικτα αποτελέσματα, με κάποιους προορισμούς να καταγράφουν διπλάσιο ποσοστό αφίξεων και άλλους να καταγράφουν πτώση.

Η Ν. Αμερική (+7%) συνεχίζει να ηγείται στην Αμερική, όπου οι συνολικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 3%. Η κεντρική Αμερική και η Καραϊβική κατέγραψαν αμφότερες άνοδο 4%, με τη δεύτερη να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης τον Οκτώβριο, ύστερα από τους τυφώνες Irma και Maria. Στη Β. Αμερική (+2%), τα θετικά αποτελέσματα σε μεξικό και Καναδά έρχονται σε αντίθεση με μείωση στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο σε μέγεθος προορισμό της ηπείρου.

Τα αποτελέσματα στη Μ. Ανατολή (+5%) τον Οκτώβριο ήταν ανάμεικτα, με κάποιους προορισμούς να επανέρχονται δριμύτεροι και άλλους να παραμένουν σταθεροί. Παρ’όλα αυτά, ο μέσος όρος της περιοχής είναι μειωμένος, μερικώς λόγω πτώσης κάποιων προορισμών.

UNWTO Barom17 December Excerpt

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024