Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb στοχεύει τώρα στην 'bed and breakfast' διαμονή
Sharing economy

Η Airbnb στοχεύει τώρα στην 'bed and breakfast' διαμονή

Λάθε κατάλυμα B&B που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ThinkReservations για τη διαχείριση των κρατήσεών του μπορεί να συγχρονίσει τη διαθεσιμότητά του με την πλατφόρμα της Airbnb, καθώς και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες επισκεπτών για κρατήσεις μέσω Airbnb.

Η σχέση του κολοσσού της οικονομίας διαμοιρασμού, Airbnb, με την “παραδοσιακή φιλοξενία” έχει μεταβληθεί τον τελευταίο καιρό, εγκολπώνοντας ακόμη περισσότερους τομείς της παραδοσιακής ταξιδιωτικής βιομηχανίας στην πλατφόρμα της.

Έτσι, η Airbnb ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Association of Independent Hospitality Professionals and ThinkReservations, ένα κορυφαίο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για διαμονές με πρωινό (bed and breakfasts). Η σύμπραξη έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει όσους παρέχουν διαμονή με πρωινό (bed and breakfasts) να συμπεριλάβουν τα δωμάτιά τους στην πλατφόρμα της Airbnb.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, κάθε κατάλυμα B&B που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ThinkReservations για τη διαχείριση των κρατήσεών του μπορεί να συγχρονίσει τη διαθεσιμότητά του με την πλατφόρμα της Airbnb, καθώς και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες επισκεπτών για κρατήσεις μέσω Airbnb.

Οι διαμονές με πρωινό και τα πανδοχεία αντιπροσωπεύουν μια βιομηχανία 3,4 δισ. δολ. και ο Professional Association of Innkeepers International εκτιμά ότι υπάρχουν 17.000 πανδοχεία μόνο στις ΗΠΑ. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ, για παράδειγμα, περιλαμβάνει περισσότερες από 52.000 ξενοδοχειακές ιδιοκτησίες.

Το ThinkReservations είναι μια υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων που εξυπηρετεί επί του παρόντος περίπου 650 παροχείς καταλυμάτων σε όλη την Αμερική. Αν και αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος ανεξάρτητων ξενοδόχων, οι περισσότεροι από τους οποίους διευθύνουν πανδοχεία ή B&Bs με μόλις 15-25 δωμάτια, η συνεργασία με την Airbnb αναδεικνύει μια ευρύτερη στρατηγική, τόσο για τους μικρότερους ανεξάρτητους όσο και για την ίδια την Airbnb.

Πρόκειται λοιπόν για καλά νέα για τους ταξιδιώτες που απολαμβάνουν τη γραφική, επαρχική γοητεία τοπικών B&B, αλλά δυσκολεύονται να βρουν καταλύματα εκτός κατοικημένων ή τουριστικών περιοχών. Χάρη σε αυτήν την εταιρική σχέση, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερα από αυτού του είδους τα καταλύματα στις λίστες της Airbnb. Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο αποκαλούμενος Program Manager for Traditional Hospitality της Airbnb δήλωσε: “Έχουμε δει πώς αυτές οι μικρές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν το είδος των εμπειριών που οι πελάτες της Airbnb προσδοκούν και αξίζουν. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε στους επισκέπτες μοναδικές, τοπικές εμπειρίες και παράλληλα ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που μοιράζονται τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να ανήκει οπουδήποτε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024