Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ ΥΠΑ πιστοποίησε κατά EASA το αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος
Αεροπορία

Η ΥΠΑ πιστοποίησε κατά EASA το αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" πιστοποιήθηκε από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΥΠΑ για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πιστοποίηση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) της EASAτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας μας.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” πιστοποιήθηκε από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας που λαμβάνει την συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα. Επίσης γνωστοποιούμε ότι συνεχίζεται η διαδικασία πιστοποίησης και των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και τα 14 αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport GR, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η απονομή του πιστοποιητικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, από τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο. Το Πιστοποιητικό Αεροδρομίου παρέλαβε εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο γενικός διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών κ. Αλέξανδρος Αραβανής, Chief Operations Officer/ Delegate Accountable Manager, παρουσία των κκ  Γ. Τζαβάρα, Director, Aviation Business Unit/ Operational Services Manager και Σ. Παπαγιάννη, Manager, Operation Compliance and Development/ Compliance Monitoring Officer. Εκ μέρους της ΥΠΑ παρευρίσκονταν ο γενικός διευθυντής αερομεταφορών Χ. Παπαγεωργίου, ο διευθυντής αερολιμένων, Γ. Κορμάς, και οι κκ Β.Βασίλαρος και Σ.Ψυκάκος, μέλη της Επιτροπής Πιστοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας είναι η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μέσω της καθιέρωσης και εξειδίκευσης δεσμευτικών Προτύπων Ασφάλειας Πτήσεων και της πιστοποίησης στα πεδία αποκλειστικής αρμοδιότητάς της διασφαλίζει ένα ομοιόμορφα υψηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων στην Ευρώπη. Η EASA ιδρύθηκε το 2002 με έδρα στην Κολωνία και αριθμεί σήμερα 32 κράτη-μέλη (28 κράτη μέλη της ΕΕ, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάϊν)

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024