Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠροχειρότητα στην αντιμετώπιση του τουρισμού από το Κράτος 'βλέπουν' οι ξενοδόχοι
Ξενοδοχία

Προχειρότητα στην αντιμετώπιση του τουρισμού από το Κράτος 'βλέπουν' οι ξενοδόχοι

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ξενοδόχοι, αλλά και τουριστικοί πράκτορες, εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχει δοθεί καμία διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο, αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων όσο και οι επιμέρους Ενώσεις της ανά την Ελλάδα προσπαθούν εδώ και μήνες να διευκρινίσουν τα αδιευκρίνιστα αναφορικά με τον πολυσυζητημένο ‘Φόρο Διαμονής’ και την επιβολή του, σύμφωνα πάντα με το σχετικό νομικό πλαίσιο”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας. “Ωστόσο, δυστυχώς το Κράτος κωλυσιεργεί μόλις τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της Νέας Χρονιάς, θέτοντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του. Επιπλέον, οι περισσότεροι ξενοδόχοι διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων, θέτοντας ως ανάγκη την εμπλοκή τεχνικών, προκειμένου να διαμορφωθεί ο ‘Φόρος Διαμονής’ και μάλιστα σε χρονικό διάστημα εν μέσω εορτών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ξενοδόχοι, αλλά και τουριστικοί πράκτορες, εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχει δοθεί καμία διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο.

Όπως πολύ εύστοχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναφέρει: “Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο ‘μαγικό’ τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα ‘μαγικά’, σε διάστημα λίγων 24ώρων;”

Και η Ένωση καταλήγει: “Δυστυχώς, η αντιμετώπιση του τουρισμού από το Κράτος, που επί το πλείστον εκπροσωπούν οι ξενοδοχειακές μονάδες, δείχνει μόνο προχειρότητα, όταν οι μόνοι ζημιωμένοι αυτής της υπόθεσης πρόκειται να είναι οι ξενοδόχοι και οι πελάτες τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024