Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈξι νεκροί από πτώση τουριστικού υδροπλάνου στον ποταμό Hawkesbury, στο Σίδνεϋ
Αερομεταφορές

Έξι νεκροί από πτώση τουριστικού υδροπλάνου στον ποταμό Hawkesbury, στο Σίδνεϋ

Το υδροπλάνο, με έναν πιλότο και 5 επιβάτες, κατέπεσε κοντά στο βόρειο προάστιο του Κοβάν και, σύμφωνα με αναφορές, βυθίστηκε αμέσως.

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους -όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, Βρετανοί πολίτες, με νεότερο μέλος ένα 11χρονο κορίτσι- όταν το υδροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στα νερά του ποταμού Hawkesbury, στο Σίδνεϋ, λίγο μετά τις 3:15 μ.μ τοπική ώρα, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Το υδροπλάνο, με τον έμπειρο κατά τις πληροφορίες πιλότο Gareth Morgan και 5 επιβάτες, κατέπεσε και βυθίστηκε αμέσως, σε βάθος 13 μέτρων.

Δύτες του λιμενικού ανέσυραν και τις έξι σορούς από τον πάτο του Hawkesbury, που στο σημείο του δυστυχήματος έχει βάθος 12 μέτρων.

Το αεροπλάνο ανήκε στις γραμμές Sydney Seaplanes και οι τουρίστες που επέβαιναν βρίσκονταν σε έναν “γαστριμαργικό γύρο” της πόλης, έχοντας γευματίσει λίγο νωρίτερα σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο του Cottage Point.

Άγνωστη παραμένει, μέχρι στιγμής, και η αιτία που οδήγησε το υδροπλάνο τύπου DHC-2 Beaver στη θανατηφόρα βουτιά στον Hawkesbury.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024