Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό
Επενδύσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτίρια.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, λόγω σπουδαιότητας, το σχέδιο διατάγματος εισήχθη για επεξεργασία στην ολομέλεια του δικαστηρίου, με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, κ. Νικολάου Σακελλαρίου. Σήμερα αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτήρια.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται στο 35% της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου, ενώ στο παράκτιο μέτωπο, η κάλυψη θα ισούται με 15%, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός αδόμητου, ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και να διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των πάσης φύσεως μόνιμων κτιρίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής του επιφανείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024