Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκατοντάδες οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις στις ΗΠΑ λόγω ψύχους
Αερομεταφορές

Εκατοντάδες οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις στις ΗΠΑ λόγω ψύχους

Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1 του JFK στη Νέα Υόρκη, όπου συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια.

Τα τεράστια προβλήματα στα αμερικανικά αεροδρόμια σρτις ανατολικές πολιτείες συνεχίζονται από το σφοδρό κύμα ψύχους. Δύο επιβατικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο διάδρομο του αεροδρομίου John F. Kennedy Airport το περασμένο Σάββατο, καθώς οι αρχές του αεροδρομίου αγωνίζονται να ελέγξουν την κυκλοφορία. Πιο συγκεκριμένα, το φτερό ενός αεροπλάνου της China Southern (που δε μετέφερε επιβάτες) έξυσε την ουρά ενός αεροσκάφους της Kuwait Airways που ετοιμαζόταν για απογείωση, προκαλώντας και στα δύο φθορές. Δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός μεταξύ των επιβατών της Kuwait.

Η ιστοσελίδα καταγραφής FlightAware ανέφερε ότι πάνω από 1.500 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή, ενώ άλλες 5.700 περίπου είχαν καθυστέρηση. Το αεροδρόμιο JFK ήταν εκείνο με τις περισσότερες. Έως το πρωί του Σαββάτο σχεδόν 300 πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν και πάνω από 1.204 καθυστέρησαν.

Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1 του JFK, όπου ο υδράργυρος, στους -15 βαθμούς, συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια. Συνολικά έγιναν 350 ακυρώσεις την Παρασκευή και άλλες 53 μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024