Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ γαλλική Vinci Airports ανέλαβε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου του Βελιγραδίου
Αεροδρόμια

Η γαλλική Vinci Airports ανέλαβε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου του Βελιγραδίου

Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 χρόνια. Η Vinci, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ευρώπη, προσέφερε το ποσό των 501 εκατ. ευρώ, με τη δέσμευση να επενδύσει άλλα 732 εκατ. ευρώ κατά την 25ετία.

Η κυβέρνηση της Σερβίας σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 5 Ιανουαρίου αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Vinci Airports για την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου “Nikola Tesla”.

Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug μεταδίδει ότι στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων εταιρειών ή κοινοπραξιών και κρίθηκε πιο συμφέρουσα η προσφορά της γαλλικής εταιρείας. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Aleksandar Vucic, αναφέρει το Tanjug.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 χρόνια. Η Vinci, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ευρώπη και η οποία διαχειρίζεται 35 αεροδρόμια διεθνώς, προσέφερε το ποσό των 501 εκατ. ευρώ, με τη δέσμευση να επενδύσει άλλα 732 εκατ. ευρώ κατά την 25ετία, ανεφερε ο Σέρβος Πρόεδρος. Προσέθεσε ότι η Vinci δεσμέυθηκε επίσης να κρατήσει όλο το προσωπικό που απασχολείται αυτήν τη στιγμή στο αεροδρόμιο

“Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο βήμα για την επέκταση της Vinci στον τομέα των αεροδομίων εκτός Γαλλίας” δήλωσε ο Nicolas Notebaert, Chief Executive της Vinci Concessions και πρόεδρος της Vinci Airports. “Το Αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου θα εξυπηρετεί ως κόμβος της εταιρείας στην ΝΑ Ευρώπη, μια γεωγραφική περιοχή στην οποία η Vinci Airports δεν είχε παρουσία έως σήμερα”.

Η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου έχει αυξηθεί από το 2013. όταν η Etihad εξαγόρασε το 49% της σερβικής JAT και δίνοντας της το νέο ονομα Air Serbia, εισαγάγοντας νέα δρομολόγια. Το αεροδρόμιο υποδέχθηκε πάνω από 5 εκατ. επιβάτες τον προηγούμενο χρόνο.

Η Vinci σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την κίνηση, υποστηρίζοντας νέες πτήσεις μακρινών αποστάσεων για την Air Serbia και εκμεταλλευόμενη υπάρχουσες συνεργασίες με πάνω από 200 αεροπορικές εταιρείες. Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου δήλωσε στα τοπικά Μέσα τον περασμένο Δεκέμβριο ότι αναμένει τα έσοδα να εμφανιστούν αυξημένα σε 29 εκατ. ευρώ το 2017, από 26 εκατ. ευρώ το 216.

Η Σερβική Κυβέρνηση κατέχει το 83,1% το αεροδρομίου και το υπόλοιπο είναι μοιρασμένο σε μικρομετόχους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024