Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜ. Κόνσολας: 'Πολιτική απάτη οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στην Κάλυμνο για το μεταφορικό ισοδύναμο'
Ακτοπλοΐα

Μ. Κόνσολας: 'Πολιτική απάτη οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στην Κάλυμνο για το μεταφορικό ισοδύναμο'

Η εξαγγελία για καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί, σύμφωνα με τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ 'μία ακόμα πολιτική απάτη αυτής της Κυβέρνησης. Και αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για να εισπράξει 85 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να δώσει υπό μορφή παροχών 400 εκατ. ευρώ'.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Κάλυμνο για το μεταφορικό ισοδύναμο ανέφερε: “Η εξαγγελία για καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί μία ακόμα πολιτική απάτη αυτής της Κυβέρνησης η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά”.

Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής:

“Για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν όρια στην πολιτική απάτη. Το επιβεβαίωσε στην Κάλυμνο με προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες οι οποίες δεν έχουν καμία βάση.

Ενταφίασε οριστικά τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. και δήλωσε ότι αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στο μεταφορικό ισοδύναμο, θα επέλεγε το δεύτερο. Είναι πλέον προφανές ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αλλά και η υπερφορολόγηση ήταν επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η δε εξαγγελία για καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί μία ακόμα πολιτική απάτη αυτής της Κυβέρνησης. Και αυτό γιατί σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς η εφαρμογή του απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.  Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για να εισπράξει 85 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να δώσει υπό μορφή παροχών 400 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και χονδροειδή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν το αναπτυξιακό και συγκριτικό πλεονέκτημα της νησιωτικής οικονομίας και ότι η κατάργηση τους θα αυξήσει το κόστος ζωής στα νησιά. Τις συνέπειες αυτής της επιλογής θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες αλλά και ο τουρισμός μας, αφού το τουριστικό προϊόν στα νησιά του Αιγαίου θα γίνει πιο ακριβό και λιγότερο ανταγωνιστικό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024