Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε τελικό στάδιο η ΚΥΑ για τη διευκόλυνση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό
Ιαματικός τουρισμός

Σε τελικό στάδιο η ΚΥΑ για τη διευκόλυνση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό

Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προδιαγραφές των κέντρων θαλασσοθεραπείας και των εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού, που θα διευκολύνει τις σχετικές επενδύσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό στις ημερίδες με θέμα τον ιατρικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Money Show, η πρώτη υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και η δεύτερη από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Τουρισμού Υγείας. Τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής, καθώς αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίεςκαι συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου, προχωρώντας τη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων. Επιπλέον, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προδιαγραφές των κέντρων θαλασσοθεραπείας και των εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού, που θα διευκολύνει τις σχετικές επενδύσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Ο κ. Τζιάλλας μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, όπως είναι οι υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό σε χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με άλλες χώρες, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι το 2017 σημειώθηκε νέο ρεκόρ τουριστικής κίνησης στη χώρα μας με περισσότερες από 30 εκατ. διεθνείς αφίξεις, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του υπουργείου να αναπτύξει μορφές τουρισμού προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είναι καθοριστική η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024