Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ για τη στήριξη του τουρισμού
Περιφέρεια

Συνεργασία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ για τη στήριξη του τουρισμού

Το Νότιο Αιγαίο, το 2016, βρέθηκε στην πρώτη θέση στους δύο πιο βασικούς τουριστικούς δείκτες: των ταξιδιωτικών εισπράξεων και των διανυκτερεύσεων.

Τον τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Αντικείμενο της συζήτησης που έγινε ήταν οι εξελίξεις σε τουριστικό επίπεδο, η αποτίμηση της σεζόν του 2017 και οι εκτιμήσεις για το 2018.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα  πως όλοι οι δείκτες που αποτυπώνουν τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, κατατάσσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην πρώτη θέση πανελλαδικά, στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού. Ειδικότερα, τα στοιχεία που μέσα στο 2017 ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), αποτύπωσαν σε αριθμούς την ηγετική θέση την οποία κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, το Νότιο Αιγαίο, το 2016, βρέθηκε στην πρώτη θέση στους δύο πιο βασικούς τουριστικούς δείκτες: των ταξιδιωτικών εισπράξεων και των διανυκτερεύσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας μελέτης του ΙΤΕΠ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις υποδομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, σε κλίνες 5 αστέρων και σε αριθμό εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι, χάρη στη μεθοδική και στοχευμένη δουλειά που έγινε από την περιφέρεια, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πέτυχαν κάτι εξαιρετικά σπάνιο, δεδομένης της προσφυγικής κρίσης που κορυφώθηκε τη διετία 2015–2016 και ότι ορισμένα εξ αυτών, εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ τίμημα. Από εδώ και πέρα, με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται να πλήττουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα των νησιών, χωρίς μέχρι στιγμής να αντικαθίστανται με άλλα μέτρα που θα αντισταθμίζουν τις απώλειες, η αγωνία είναι, πώς το μερίδιο αγοράς των νησιών στην τουριστική οικονομία, θα διατηρηθεί στα επίπεδα αυτά που κρατάνε ζωντανά όχι μόνο τα ίδια τα νησιά, αλλά και τη χώρα συνολικά, αφού η συμβολή τους στο συνολικό τουριστικό ΑΕΠ είναι συντριπτική.

Ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε ότι “η ανάγκη στήριξης του τουρισμού, διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα και άπαντες οφείλουν να εργαστούν με τρόπο που να διατηρούν ζωντανή την ελπίδα της κοινωνίας για πρόοδο και ευημερία”.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ δήλωσε: “Ο τουρισμός ενώνει. Είναι ο τομέας που δίνει εισόδημα και θέσεις εργασίας στην δοκιμαζόμενη σήμερα ελληνική κοινωνία. Ως επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, επιθυμώ να διαβεβαιώσω τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η ΝΔ, θα σταθούμε στο πλευρό της Περιφέρειας, στην εξαιρετική προσπάθεια που για πρώτη φορά καταβάλλεται για τον τουρισμό των νησιών μας, με τρόπο μεθοδικό και συντονισμένο, με σχέδιο και προγραμματισμό, προκειμένου να στηρίξει και να ισχυροποιήσει περαιτέρω το Νότιο Αιγαίο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, παρά το δυσχερές και εχθρικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν στοχοποιήσει τα νησιά υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητά τους ως τουριστικών προορισμών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024