Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΑσφαλής ταξιδιωτικός προορισμός η Ελλάδα σύμφωνα με τις ΗΠΑ
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός η Ελλάδα σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Πλέον, οι ταξιδιωτικές οδηγίες από το State Department κατατάσσουν τις χώρες σε τέσσερα επίπεδα ασφάλειας (με το Επίπεδο 1 το ασφαλέστερο), δίνοντας παράλληλα ανάλογες συμβουλές και οδηγίες για τους ταξιδιώτες.

Στο επίπεδο 1, στην κατηγορία των χωρών που ενέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών, κατατάσσει την Ελλάδα το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του State Department.

Το νέο αυτό ταξιδιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, που άρχισε χθες, αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις και σκοπό έχει να παρέχει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Πλέον, οι ταξιδιωτικές οδηγίες από το State Department κατατάσσουν τις χώρες σε τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, δίνοντας παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών:

  • στο Επίπεδο 1 κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις
  • στο Επίπεδο 2 χώρες για τις οποίες συστήνονται αυξημένα μέτρα προφύλαξη
  • στο Επίπεδο 3 χώρες οι οποίες καλό είναι να αποφεύγονται λόγω αυξημένου κινδύνου
  • στο Επίπεδο 4 χώρες για τις οποίες συστήνεται να μην ταξιδέψουν λόγω φόβου της ασφάλεια της ζωής των ταξιδιωτών. Στο επίπεδο αυτό η αμερικανική κυβέρνηση ίσως να έχει πολύ μικρή συνατότητα να παράσχει βοήθεια στους ταξιδιώτες. Συστήνεται η αποφυγή των ταξιδιών ή οι ταξιδιώτες να αναχωρήσουν από τις χώρες αυτές όταν θα είναι ασφαλές για αυτούς

Με το νέο σύστημα τα Επίπεδα 1 και 2 θα επανεξετάζονται σε ετήσια βάση και τα Επίπεδα 3 και 4 κάθε εξάμηνο ή σε περίπτωση που χρήζουν επανεξέταση λόγω κάποιας κατάστασης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024