Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΛηστεία κοσμημάτων αξίας 4,5 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού
Ξενοδοχεία

Ληστεία κοσμημάτων αξίας 4,5 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού

Πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν χθες το απόγευμα στο γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Place Vendôme, άρπαξαν τα κοσμήματα και διέφυγαν. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν λίγο αργότερα, αλλά δύο παραμένουν ασύλληπτοι.

Ληστεία με λεία 4,5 εκατ. ευρώ σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν στις 18:30 (τοπική ώρα) στο γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Vendôme, άρπαξαν τα κοσμήματα και διέφυγαν. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν λίγο αργότερα αλλά δύο παραμένουν ασύλληπτοι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερεαν οτι ακούστηκαν και περίπου 10 πυροβολισμοί, χωρίς όμως να τραυματιστεί΄κανείς.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη ληστεία ενώ φαίνεται ότι τους ληστές προσέλκυσε μία έκθεση κοσμημάτων από διάσημους κοσμηματοπώλες που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο. Η εφημερίδα “Le Parisien” αναφέρει ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές.

Το ιστορικό ξενοδοχείο του 18ου αι. (αγαπημένο κατάλυμα των Charlie Chaplin, Coco Chanel και Ernest Hemingway μεταξύ άλλων), που ανήκει στον Mohamed Al Fayed, ξανάνοιξε μόλις τον περασμένο χρόνο, ύστερα από μια τετραετή φάση ανακαίνισης.

Η ασφάλεια έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, στην οποία στεγάζεται και το γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν το 2014 έγιναν αρκετές ένοπλες επιδρομές στην Place Vendome, στις οποίες εκλάπησαν  κοσμήματα αξίας μεταξύ 420.000 και 2 εκατ. ευρώ.

Ληστές ξαναχτύπησαν τον Μάρτιο του 2016, όταν κοσμήματα αξίας περίπου 6 εκατ. ευρώ εκλάπησαν από το πολυτελές κατάστημα Chopard.
Η πιο διάσημη ληστεία (με λεία κοσμήματα 9 εκατ. ευρώ) ήταν αυτή της Kim Kardashian τον Οκτώβριο του 2016, μέσα από τη σουίτα του ξενοδοχείου που διέμενε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024