Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Τουρκία ζητά από τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Τουρκία ζητά από τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Ως χώρα μεγάλου ρίσκου κατηγοροποιούν πλέον οι ΗΠΑ την Τουρκία. Με τη σειρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες που σκέφτονται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν.

Ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες που σκέφτονται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν. Η κίνηση αυτή έγινε από τη στιγμή που ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Τουρκία ως “χώρα μεγάλου ρίσκου”.

“Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων και της βίας στις Ηνωμένες Πολιτείας, που περιλαμβάνει τοποθέτηση βομβών, επιθέσεις ενόπλων αλλά και επιθέσεις με οχήματα σε αστικά κέντρα με πολυκοσμία, σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, σταθμούς του μετρό, δημόσια κτίρια, τόπους λατρείας, ακόμα και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτά τα κρούσματα είναι πιθανόν να συνεχιστούν”.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιθέσεις, με δράστες τρομοκράτες ή ρατσιστές ακροδεξιούς. “Επιπλέον, οι Τούρκοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων μας που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με επίσημα καθήκοντα, υπόκεινται σε αυθαίρετες συλλήσεις με βάση καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων. Υπό αυτές τις συνθήκες συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ να είναι πολύ προσεκτικοί”.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Εν τω μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης TAV Istanbul Ataturk Airport, καθώς αποκαλύφθηκε ότι 28χρονος Τούρκος πολίτης έφτασε μέχρις του σημείου να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο εσωτερικής πτήσης της Turkish Airlines για την Αττάλεια, χωρίς καν να έχει εισιτήριο και περνώντας ανενόχλητός από όλους τους ελέγχους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024