Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες δράσεις τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Προβολή προορισμού

Νέες δράσεις τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πλάνο δράσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τις πρώτες περιόδους εφαρμογής του.

Την ολοκληρωμένη στρατηγική τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια και τους νέους στόχους στο πλαίσιο αυτής, παρουσίασαν στους τουριστικούς φορείς της Κω και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο επαρχείο της Κω, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο έπαρχος του νησιού, κ. Γιώργος Χαλκιδιός, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, κα Ευρυδίκη Νάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κα Ντίνα Σβύνου, o αντιπρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρης Σαράντης και ο εκπρόσωπος της TUI, κ. Σταμάτης Βουκουβαλίδης.   

Όπως εξήγησε η κα Παπαβασιλείου, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πλάνο δράσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τις πρώτες περιόδους εφαρμογής του. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η καμπάνια “Aegean Islands Like No Other” αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, παρέχει σε κάθε προορισμό του Νοτίου Αιγαίου, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο νησί τις ίδιες ευκαιρίες προβολής. Ειδικά στην περίπτωση της Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε τα αντανακλαστικά της, σχεδιάζοντας ειδικές επικοινωνιακές δράσεις λόγω των έκτακτων καταστάσεων που αντιμετώπισε το νησί κάποια χρόνια πριν.

Συνεχίζοντας, η αντιπεριφερειάχης ανέφερε ότι ο επόμενος στόχος είναι η ανάδειξη των ξεχωριστών εμπειριών που προσφέρει ο κάθε προορισμός ξεχωριστά και ζήτησε από τους τουριστικούς φορείς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την Κω. Πλέον η καμπάνια “Aegean Islands Like No Other” έχει περάσει στην επόμενη φάση, αξιοποιώντας πάντα τα σύγχρονα εργαλεία και νέες μεθόδους του τουριστικού Marketing. Το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου συνδέεται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη γαστρονομία σε ένα πλέγμα ολιστικών δράσεων.

Η κα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε παραπέρα στη διάθεση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη (συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ). Μεταξύ άλλων, μέσω του ΕΣΠΑ θα καλυφθεί η παραγωγή βίντεο υψηλής αισθητικής με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων δραστηριοτήτων στις οποίες μπορούν οι επισκέπτες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να επιδοθούν. Επίσης, σχεδιάζεται καμπάνια προβολής σε ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας.

Διαθέτοντας πλέον την τεχνογνωσία και όλα τα απαιτούμενα μέσα, προχωρούμε σε νέες, πρωτοποριακές δράσεις τουριστικής προβολής. Διατηρούμε τη μοναδικότητα, το Aegean Like No Other ως το κεντρικό μας concept, εμβαθύνουμε όμως περισσότερο σε όλες τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν η Κως και όλα τα άλλα νησιά μας, στοχεύοντας σταθερά στην επέκταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση επισκεπτών με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα“, δήλωσε η κα Παπαβασιλείου και αναφέρθηκε τέλος στην δυναμική παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με δικά της περίπτερα που αποπνέουν έντονα το νησιωτικό αέρα και ξεχωρίζουν ανάμεσα  στον ανταγωνισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024