Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕν πλω διάλεξη με θέμα 'Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι'
Ακτοπλοΐα

Εν πλω διάλεξη με θέμα 'Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι'

Στην ομιλία του επί του πλοίου 'ΚΡΗΤΗ ΙΙ' της ΑΝΕΚ Lines ο δρ. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος.

Η ΑΝΕΚ Lines, φιλοξένησε την ομιλία του δρος Νίκου Λυγερού με θέμα “Στρατηγικός τουρισμός και Πράσινο Λιμάνι”, στο πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο αναγνωρισμένος πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας ανέπτυξε τις θέσεις του μέσα από μία ομιλία που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η διάλεξη του δρος Νίκου Λυγερού διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του ΙΟΗ κ. Νικήτας Μαυράκης, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην ομιλία του ο δρ. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της πετρελαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με αφορμή τα πρόσφατα έργα ανάπλασης, έφερε στο προσκήνιο την ευκαιρία ανάδειξης του Χάντακα σε παγκόσμιας εμβέλειας “τοπόσημο”, σε έναν τουριστικό προορισμό “κόσμημα”. Ξεδιπλώνοντας τη σύνδεση του λιμανιού με την ιστορικότητα του τόπου, εστίασε στην αδίρρητη ανάγκη και ευθύνη όλων για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Χάντακα, μέσα από βιώσιμες ενεργητικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Στρατή Ανδρεάδη, μέλους της Αρμοστείας για την Αειφορία στην Ιστιοπλοΐα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με θέμα “Αειφορία και Ιστιοπλοΐα”, ενώ στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης, πολιτικός Μηχανικός και λιμενολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην “Αξιοποίηση Λιμενικών εγκαταστάσεων Κρήτης για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύμα με τη σφραγίδα των έμπειρων σεφ της ΑΝΕΚ Lines, εμπνευσμένο από το πνεύμα της κρητικής φιλοξενίας, ενώ κατά την έξοδό τους, έλαβαν συμβολικά δώρα, από την ΑΝΕΚ Lines.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024