Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέα πιστοποίηση του ΔΑΑ για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας βάσει EN ISO 50001
Αεροδρόμια

Νέα πιστοποίηση του ΔΑΑ για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας βάσει EN ISO 50001

Το διεθνές πρότυπο ISO 50001 προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης της Ενέργειας σε μια επιχείρηση και εστιάζει στον εντοπισμό ευκαιριών ενεργειακής βελτίωσης.

Η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, υπεύθυνη για τη διαχείριση και τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μετά από τη διαδικασία επιθεώρησης της TUV Austria Hellas, ηγετικού φορέα πιστοποίησης της χώρας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (ΣΔΕ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του EN ISO 50001.

Το διεθνές πρότυπο ISO 50001 προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης της Ενέργειας σε μια
επιχείρηση και εστιάζει στον εντοπισμό ευκαιριών ενεργειακής βελτίωσης.

Το πιστοποιητικό EN ISO 50001 απονεμήθηκε από τον CEO της TUV Austria Hellas, κ. Ιωάννη Καλλιά στον κ. Κώστα Θεοδωρογιαννόπουλο, διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών χθες, Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Τύπου του αεροδρομίου της Αθήνας.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο κ. Θεοδωρογιαννόπουλος, επισημαίνει σχετικά, “η πιστοποίηση κατά ISO 50001 ήλθε ως το επιστέγασμα της μακρόχρονης και συνεπούς προσπάθειας του αεροδρομίου να παρακολουθεί, να καταγράφει και να αξιολογεί τις ενεργειακές καταναλώσεις του και ακολούθως να σχεδιάζει και να υλοποιεί παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε τις ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές, να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τις όποιες ελλείψεις μας σε σχέση με το πρότυπο και να ενισχύσουμε την εταιρική κουλτούρα ελέγχου και εξοικονόμησης, με σκοπό τη συνεχή ενεργειακή  βελτίωσή μας. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όλο και περισσότερο ευαίσθητο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ορθολογικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων, η αναγνώριση της ενεργειακής διαχείρισης του αεροδρομίου, μέσω της συγκεκριμένης πιστοποίησης, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους”.

“Στην TUV Austria Hellas αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η εταιρεία μας αποτελεί την πρώτη επιλογή για την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας, κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας μας. Η πρόσφατη πιστοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το διεθνές πρότυπο ISO 50001, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη της πιστοποίησης στην υπεύθυνη λειτουργία εταιρειών και οργανισμών, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα και θέτουν ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία των φυσικών πόρων”, αναφέρει σχετικά ο CEO της TUV Austria Hellas.

Η TUV Austria Hellas, διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης για το ISO 50001 από το Εθνικό Σύστημα Διαπιστεύσεων (Ε.ΣΥ.Δ.), συμβάλλει μέσω της πιστοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας στην ορθολογική αξιοποίηση φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαφύλαξη φυσικών πόρων, αναδεικνύοντας τη σημασία της πιστοποίησης για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024