Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Χαλκιδική μέσα στους top3 ανερχόμενους προορισμούς στην ολλανδική αγορά
Προορισμός

Η Χαλκιδική μέσα στους top3 ανερχόμενους προορισμούς στην ολλανδική αγορά

Η Thomas Cook Ολλανδίας είναι ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία των προ-κρατήσεων για το 2018, οι οποίες παρουσιάζουν μία σταθερά αυξητική τάση της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2017, ενώ πέρυσι ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τη Χαλκιδική.

Με το “δεξί” ξεκίνησε για τη Χαλκιδική, η πρώτη διεθνής τουριστική έκθεση του 2018, “Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 9-14 Ιανουαρίου 2018. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν πάνω 1.000 εκθέτες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις top5 προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών.

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα για την πορεία των προ-κρατήσεων, όπως προέκυψαν μέσα από τις προ-καθορισμένες συναντήσεις που είχε η διευθύντρια Marketing του οργανισμού με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Tour Operators της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, ο manager της Thomas Cook Ολλανδίας, Ronald van Bruchen δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία των προ-κρατήσεων για το 2018, οι οποίες παρουσιάζουν μία σταθερά αυξητική τάση της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2017 ενώ ενημέρωσε πως πέρυσι ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τη Χαλκιδική. Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι συναντήσεις με στελέχη της TUI Ολλανδίας και SUNDIO, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η Χαλκιδική ανήκει στο top 3 των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.

Την αυξημένη ζήτηση για τον προορισμό επιβεβαιώνει και μεγάλη προσέλευση του κοινού στο περίπτερο της Χαλκιδικής (πάνω από 700 άτομα πέρασαν από το περίπτερο και ζήτησαν πληροφορίες), καθώς η έκθεση από τη δεύτερη μέρα ήταν ανοιχτή στο κοινό, οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες για τον προορισμό και κυρίως για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και αξιοθέατα. Για άλλη μία χρονιά αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από Ολλανδούς τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα σε camping.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κα Τάνια Ακριτίδου, καθώς και ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες. Το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Έλληνας πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Δημήτρης Χρονόπουλος. Ο οργανισμός ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ των Κάτω Χωρών, κα Ελένη Σκαρβέλη για τη βοήθεια της, ώστε να κλειστούν οι συναντήσεις και να οργανωθούν τα Press Trip του 2018 στη Χαλκιδική.

Η ολλανδική αγορά αποτελεί μία ανερχόμενη αγορά για τη Χαλκιδική, η οποία παρουσιάζει σταθερή αύξηση κάθε χρόνο (2015: 10.000, 2016: 14.000 => 2017: 20.000) και δικαιώνει τις προσπάθειες του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ο οποίος δεν επαναπαύεται μόνο στη συμμετοχή του στην έκθεση, αλλά παράλληλα, προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις προβάλλοντας τη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, το 2017 συνεργάστηκε με τον Thomas Cook Ολλανδίας σε μία κοινή ψηφιακή καμπάνια, ενώ παράλληλα υλοποίησε ψηφιακή καμπάνια και στο Trip Advisor στην ολλανδική έκδοση. Επιπλέον, στο πλαίσιο της από κοινού προσπάθειας προβολής της Χαλκιδικής με την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στη “Διπλωματία των Πόλεων”, που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Άμστερνταμ στις 8 Ιουνίου. Έγινε παρουσίαση του προορισμού και διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό στους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες που συμμετείχαν. Επιπρόσθετα, το 2017, ο Τουριστικός οργανισμός Χαλκιδική οργάνωσε τρία Press Trips από την Ολλανδία (ολλανδική Vogue, Zin magazine, ένα από τα πιο αξιόλογα lifestyle περιοδικά της Ολλανδίας) όπου η διαφημιστική αξία του 4σέλιδου άρθρου αποτιμάται σε 42.000 ευρώ και δύο δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού περιοδικού Verkeersbureau.info.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ετήσια έκθεση τουρισμού του Λουξεμβούργου Vakanz 2018 (12-14/01), η Χαλκιδική αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Tageblatt με τίτλο “Παγκόσμιες ανακαλύψεις” σημειώνοντας ότι στο φετινό κατάλογο πακέτων θερινών διακοπών της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λουξεμβούργου (ULT), που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της ULT, η Χαλκιδική παρουσιάζεται ως κλασικός προορισμός της ULT, μαζί με το νησί Sylt στη Γερμανία και τη Lourdes στη Γαλλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024