Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα ενενήντα χρόνια ζωής 'έκλεισε' ο ΗΑΤΤΑ
Τουριστικά γραφεία

Τα ενενήντα χρόνια ζωής 'έκλεισε' ο ΗΑΤΤΑ

Με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του ΗΑΤΤΑ, για πρώτη φορά φέτος τιμήθηκαν 19 τουριστικά γραφεία-μέλη και προσωπικότητες για τη διαχρονική συμβολή τους στον ελληνικό τουρισμό. Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκε και η 27η βράβευση των καλύτερων εντύπων και ιστοσελίδων τουριστικών γραφείων – μελών του ΗΑΤΤΑ.

Σε ειδική τελετή που διοργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, στο NJV Athens Plaza, εορτάστηκαν τα 90 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου. Το 2017 ο ΗΑΤΤΑ ολοκλήρωσε τα 90 χρόνια ζωής του. Oι πρώτες συναντήσεις και εν συνεχεία το πρώτο σχήμα που δόθηκε στον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Hellenic Association of Tourism and Travel Agencies), πραγματοποιήθηκαν το 1927.

Η χρονιά αυτή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και τον ελληνικό τουρισμό. Τη χρονιά αυτή σχηματοποιήθηκε το νέο Σύνταγμα των Ελλήνων και ιδρύθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας.

Δύο χρόνια αργότερα ιδρύθηκε στην Ελλάδα η Τουριστική Αστυνομία, ενώ ειδικά για τον ΕΟΤ το τελικό σχήμα φαίνεται να δίνεται πολύ αργότερα, το 1950.

Σε ένα νέο “σκηνικό” για την ελληνική κοινωνία, την ανάγκη για τον προσδιορισμό και την συγκρότηση του τουρισμού ανέλαβαν οι άνθρωποι εκείνοι που έφεραν σε πέρας το όραμά τους, και που το 1934 ολοκλήρωσαν την δομή, το καταστατικό και την τελική μορφή του ΗΑΤΤΑ.

Με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του ΗΑΤΤΑ, για πρώτη φορά φέτος τιμήθηκαν 19 τουριστικά γραφεία-μέλη και προσωπικότητες για τη διαχρονική συμβολή τους στον ελληνικό τουρισμό.

Η τελετή διεξήχθη σε πανηγυρική και ζεστή ατμόσφαιρα. Στόχος ήταν να μιλήσουν και να τιμηθούν από καρδιάς οι άνθρωποι των τουριστικών γραφείων της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία, που διαχρονικά στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό.

Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη προσέλευση παλιών φίλων και συναδέλφων του φορέα, αλλά και εντυπωσιακή από νέα τουριστικά γραφεία, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τα τουριστικά γραφεία που διακρίθηκαν για τη διαχρονική συμβολή τους στον τουρισμό ήταν: Andy’s Tours, Argo Travel, Atlantis Travel, Conceptours, Damigos Tours, Epirotiki Line, Europe Travel, Goldair Tours, Hellenic Tours, Hermes en Grece, Hetco Tours, Horizon Travel, La Greca Travel, Marathon, Navigator Travel, Pausanias και Siva Travel. Τιμήθηκαν επίσης συνάδελφοι όπως ο κ. Ν. Μπαλάσκας και ο κ. Ανδρέας Ροής.

“Οι εταιρείες αυτές τιμήθηκαν με ιδιαίτερο σεβασμό για τη συμβολή τους στον τουρισμό. Σήμερα βραβεύσαμε τα μέλη που έχουν αναπτύξει ισχυρή και διαχρονική δυναμική και με αυτό το δεδομένο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης“, δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων, πραγματοποιήθηκε και η 27η βράβευση των καλύτερων εντύπων και ιστοσελίδων τουριστικών γραφείων – μελών του ΗΑΤΤΑ: Alternative Athens, Argo Travel, Athens Insiders, Athens Open Tour, Athens Walking Tours, City Sightseeing, Cosmorama, Cruiseway Travel, CTS Corfu, DNA Travel, Drakakis Tours, Electron Travel, Fenix Tours, Ginis Vacances, Greekin me, Grefis Travel, Himalaya Travel, Imagination Travel, Kitsakis Tours, Kyvernitis Travel, Manessis, Meteora Thrones, Milos Adventures, Mouzenidis, Navigator Travel, Pandora Holidays, Pyramis Int’l Travel, Scooterise, Sights of Athens, Siva Travel, Tour Olympic, Travel Company, Versus Travel, Vins Oinotourism Events, Κανών.

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ που ακολούθησε των δύο εκδηλώσεων, συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων, οι θετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, καθώς και οι στόχοι των πρακτόρων για τα επόμενα χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024