Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔιημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στη Κρήτη
Ημερίδες

Διημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στη Κρήτη

Η διημερίδα γίνεται με την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη που διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, άριστο, ειδικευμένο, επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνουν διημερίδα με θέμα “Τουρισμός Υγείας – Τουρισμός Κρήτης” στις 19 και 20 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η διημερίδα γίνεται με την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας, του τουρισμού, της οικονομίας αλλά και παραγωγικών τάξεων θα αναφερθούν στις εξαιρετικές δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί για την ανάπτυξη του θεματικού ιατρικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της διημερίδας από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Υγείας κ. Λάμπρο Βαμβακά.

Ο κ. Βαμβακάς ανέφερε: “Είμαστε ένα νησί με αναπτυγμένες δομές υγείας δημόσιας και ιδιωτικής, με πολύ αναπτυγμένο το τουριστικό επίπεδο, και μεγάλη εμπειρία, είμαστε ένα νησί με μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, της μοναδικής Κρητικής διατροφής, του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Η Κρήτη έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και του ιατρικού τουρισμού, διαθέτει άξιο επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό, και θα επιφέρει οικονομική, κοινωνική ανάπτυξη στο τόπο, νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση των δομών υγείας και ευρύτερα του τουρισμού στο νησί μας”.

Ο κ. Βαβουρανάκης επεσήμανε: “Οι ιατρικοί σύλλογοι της Κρήτης μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουμε αυτή τη διημερίδα για να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις, να σχεδιάσουμε το δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό υγείας στο νησί μας. Πιστεύουμε ότι με όραμα και προγραμματισμό μπορούμε να αξιοποιήσουμε το άριστο ιατρικό δυναμικό του νησιού να ενεργοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή του τουρισμού στην Κρήτη και να δώσουμε ανάπτυξη μέσα από ένα θεματικό τουρισμό, που αφορά τον Ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024