Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτο Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ η απόφαση για τη νομιμότητα της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Trump
Αερομεταφορές

Στο Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ η απόφαση για τη νομιμότητα της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Trump

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σε συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή σχετικά με τις προεδρικές εξουσίες, συμφώνησε να αποφασίσει τη νομιμότητα της τελευταίας ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Προέδρου Donald Trump, που αφορά σε πολίτες έξι μουσουλμανικών χωρών.

Το συντηρητικό στην πλειοψήφία του Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να ακούσει όλα τα επιχειρήματά του τον ερχόμενο Απρίλιο και να εκδώσει απόφαση έως το τέλος Ιουνίου, σχετικά με το αν η απαγόρευση παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο περί μετανάστευσης ή την απαγόρευση των θρησκευτικών διακρίσεων του Συντάγματος των ΗΠΑ. Η πολιτική Trump, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκλείει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες των περισσότερων ανθρώπων από το Τσαντ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη.

Αυτή η νομική διαμάχη περιλαμβάνει την τρίτη έκδοση μιας αμφισβητούμενης πολιτικής του Trump, μια μόλις εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2017.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ήταν πιθανό να τηρήσει τη νομοθεσία. Μετά όμως το μπλοκάρισμα της απαγόρευσης από άλλα, μικρότερα δικαστήρια, με ψήφους 7-2 επέτρεψε την απαγόρευση να τεθεί σε πλήρη ισχύ, ενώ συνεχίστηκαν οι νομικές προκλήσεις από την Πολιτεία της Χαβάης, καθώς και άλλων Πολιτειών.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η πολιτική αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών από την τρομοκρατία από ισλαμιστές μαχητές.

“Είμαστε βέβαιοι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα υποστηρίξει τελικά τη νόμιμη και αναγκαία δράση του προέδρου για να διατηρήσει τον αμερικανικό λαό ασφαλή και να επιβάλει αυτά τα σημαντικά πρότυπα ασφάλειας για την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Raj Shah.

Εκείνοι που αμφισβητούν τη συγκεκριμένη πολιτική υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την εχθρότητα του Trump προς τους μουσουλμάνους, ασκώντας έτσι πίεση και στα δικαστήρια -με κάποια επιτυχία-, επικαλούμενοι δηλώσεις που ο Trump έκανε ως υποψήφιος ακόμη, αλλά και ως πρόεδρος.

Ως υποψήφιος, ο Trump είχε υποσχεθεί ότι “θα τερματιστεί ολοκληρωτικά η είσοδος των Μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Ως πρόεδρος, έχει ανακαλέσει την προστασία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που εισήχθησαν παράνομα στη χώρα ως παιδιά, ενα παράλληλα επεδίωξε να αυξηθούν οι απελάσεις και να εισαχθούν νέα μέτρα που περιορίζουν τη νόμιμη μετανάστευση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024