Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Γ. Τζιάλλας στη Βενετία για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας 2018
Υπουργείο Τουρισμού

Ο Γ. Τζιάλλας στη Βενετία για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας 2018

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης παρουσίασε τη στρατηγική του υπουργείου για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την ανάδειξη του Δρόμου του Μεταξιού ως ένα μέσο για τη σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας 2018 στη Βενετία, όπου συμμετείχαν στελέχη κυβερνήσεων της ΕΕ και της Κίνας.

Το πρόγραμμα του Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC), και η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA), με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας των Ευρωπαϊκών και Κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας με την Επίτροπο της ΕΕ Elzbieta Bienkowska, υπεύθυνη για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με την Επίτροπο Elzbieta Bienkowska, υπεύθυνη για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και συζήτησαν θέματα χρηματοδοτήσεων και διευκόλυνσης επενδύσεων. Η Επίτροπος εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί την Ελλάδα σε συνέχεια πρόσκλησης της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras και συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του υπουργείου με τον οργανισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε επίσης ως ομιλητής στην ημερίδα για τη στρατηγική της ΕΕ για την περιφέρεια της Αδριατικής θάλασσας και του Ιονίου πελάγους (EUSAIR), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού ΕΕ – Κίνας 2018. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες στον τουρισμό από την ανάπτυξη του “Θαλάσσιου Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού”.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Thessaloniki Convention Bureau θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο την 8η συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Τζιάλλας με την κα Ιωάννα Μουλίου-Niessler, υπεύθυνη του προγράμματος DG Regio στην ΕΕ και την κα Κατερίνα Κοντουδάκη, προϊσταμένη του τμήματος διεθνών σχέσεων και της ΕΕ της διευθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024