Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΔιψήφια η αύξηση των Αυστριακών τουριστών στα Ιόνια Νησιά, λένε οι TOs
Εκθέσεις

Διψήφια η αύξηση των Αυστριακών τουριστών στα Ιόνια Νησιά, λένε οι TOs

Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται στοχευόμενη εκδήλωση για τα Ιόνια Νησιά σε ειδικό υψηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου πολυάριθμο κοινό, στη Βιέννη, σε συναργασία με την Ελληνίδα πρέσβη στη Βιέννη και στελέχη της πρεσβείας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση “FERIEN 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2018. Τα εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη για το τουριστικό κύκλωμα της χώρας συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της έκθεσης από την Ruefa, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας. Η βάση της παρουσίασης ήταν η δημοσκόπηση που γίνεται κάθε χρόνο σχετικά με τις επικρατούσες τάσεις και τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς.

Επίσης, από τους Τour Operator δόθηκαν αντίστοιχα αυξημένα στοιχεία σε διψήφιο ποσοστό πιο πάνω από την αντίστοιχη περίοδο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι το κρατικό κανάλι της Αυστρίας ORF1 είχε παρουσιάσει αρκετά video των Ιονίων νησιών στην ειδική εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος “bessereisen“, οι οποίες προβάλλονται και από το Facebook του καναλιού.


Από αριστερά, ο κ. Μιχάλης Βρετάκος, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ, η κα Χρυσούλα Αλιφέρη, πρέσβης, ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, στέλεχος ΕΟΤ του γραφείου στη Βιέννη, η κα Μαρία Κασσιμάτη, εκπρόσωπος Δήμου Κυθήρων και η κα Ελένη Μελιτά, προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη.

Η αποστολή του καναλιού στα Ιόνια Νησιά είχε συμφωνηθεί από πέρυσι στην έκθεση και πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου του 2017.

Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με Tour Operator, στελέχη αεροπορικών εταιρειών (Austrian Airlines, Aegean), της κρουαζιέρας (CostaAIDA), το κανάλι ORF1 και τον ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας (στα ελληνικά και γερμανικά) “Heaphaestus WienGeorg Gstrein. Η εφημερίδα αναφέρεται συχνά στα Ιόνια Νησιά.

Σημαντική ήταν η συνεργασία με την Ελληνίδα πρέσβη στη Βιέννη κα Χρυσούλα Αλιφέρη και στελέχη της πρεσβείας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον στοχευόμενη εκδήλωση σε ειδικό υψηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου πολυάριθμο κοινό, στη Βιέννη.

Με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κα Ελένη Μελιτά, συμφωνήθηκαν δύο δημοσιογραφικές αποστολές από την Αυστρία στα Ιόνια Νησιά για τον προσεχή Μάιο.

Παραβρέθηκαν επίσης από τους επιχειρηματίες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο τουριστικός πράκτορας από την Κέρκυρα κ. Αντώνης Δάφνης.

Υπεύθυνος του περιπτέρου της ΠΙΝ ήταν ο κ. Σπύρος Ζαμπέλης από την Π.Ε Λευκάδας, ενώ στο περίπτερο βοήθησε για άλλη μια ακόμα φορά η Renate Manolakos.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024