Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠοσοστό 10% από τη Fraport Greece πώλησε ο Όμιλος Κοπελούζου στο Fund Marguerite
Αεροδρόμια

Ποσοστό 10% από τη Fraport Greece πώλησε ο Όμιλος Κοπελούζου στο Fund Marguerite

Το 10% του ποσοστού που κατέχει στην Fraport Greece πούλησε ο Όμιλος Κοπελούζου στο Fund Marguerite, με έδρα το Λουξεμβούργο. 'Ακίνητα – ορόσημα' χαρακτηρίζει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η Marguerite.

Η εταιρεία Marguerite (με γραφεία στο Λουξεμβούργο -έδρα- και το Παρίσι) ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε μερίδιο 10% της Fraport Greece, του ιδιοκτήτη και διαχειριστή 14 περιφερειακών αερολιμένων στην Ελλάδα. Το μερίδιο πωλήθηκε από τη Slentel, εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζος, η οποία παραμένει μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία μαζί με την Fraport AG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσαη του Marguerite Fund, “αυτή η συναλλαγή, που έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2017, σηματοδοτεί την 20ή και την τελευταία επένδυση της Marguerite Fund. Η Fraport Ελλάδος αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία, με ένα χαρτοφυλάκιο αερολιμένων, στους οποίους θα επενδύσει περίπου 400 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση και επέκταση της υποδομής τους μέχρι το 2021”.

Στις 30 Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε ένα νέο fund, με την ονομασία “Marguerite II” και με σκοπό να επενδυθούν πάνω από 700 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής σε ολόκληρη την ΕΕ και στις προενταξιακές χώρες.

Ο Nicolas Merigo, διευθύνων σύμβουλος της Marguerite, δήλωσε: “Μετά την αρχική μας επένδυση σε αεροδρόμια το 2013 με το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας αυτά τα ακίνητα-ορόσημα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fraport, τον Όμιλο Κοπελούζου και τους άλλους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη της Fraport Ελλάδας”.

Σύμβουλος στη συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η εταιρεία DLA Piper. Ο κ. Δημήτρης Παπαευστρατίου, Finance & Projects partner, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που αναλάβαμε σύμβουλοι σε αυτήν την εξαγορά, η οποία θα είναι καταλυτική για θετικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία. Ο τουρισμός είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της Ελλάδας. Βλέποντας στο μέλλον, η δραστηριότητα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης”.

Το πρώτο fund από τη διαχείριση της Marguerite, το ονομαζόμενο “2020 European Fund for Energy, Climate Change and Infrastructure (“Marguerite I”)”, ιδρύθηκε το 2010 με τη στήριξη έξι μεγάλων ευρωπαϊκών δημόσιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δέσμευση για επενδύσεις σε υποδομές υψηλής έντασης κεφαλαίου, ύψους 710 εκατ. ευρώ.

Το “Marguerite I” έχει πλήρως ολοκληρωθεί από άποψης επενδύσεων και έχει επιτύχει τους αρχικούς του στόχους, με κεφάλαιο άνω των 700 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις σε 13 χώρες-μέλη της ΕΕ, σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, ενεργώντας ως καταλύτης για project με συνολικό μέγεθος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Στη φωτογραφία, άποψη (μακέτα) από το -μελλοντικό- Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, βάσει των πργραμματισμένων επενδύσεων της Fraport.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024