Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΈως και το 80% των κρατήσεων τελευταία στιγμής γίνεται από κινητές συσκευές
Έρευνα

Έως και το 80% των κρατήσεων τελευταία στιγμής γίνεται από κινητές συσκευές

Η χρήση κινητών συσκευών στην τουριστική βιομηχανία αυξάνεται συνέχως, ειδικά για τους OTA, ενώ η χρήση τάμπλετ συνεχίζεται να μειώνεται σε όλες τις κατηγορίες τουρισμού.

Η τελευταία έκθεση της γαλλικής εταιρείας Criteo με τίτλο “Insights Travel Report” αποκαλύπτει την αυξανόμενη επιρροή των αγορών μέσω κινητών στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Η πλειοψηφία της κίνησης και των κρατήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων προέρχεται από ταξιδιώτες που θέλουν αυθόρμητα να αποδράσουν με ένα ταξίδι -έτσι η ευκολία των online δυνατοτήτων και των κινητών εφαρμογών συμβάλλουν σ’αυτό.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες με κινητές εφαρμογές είδαν το 60% των κρατήσεων τους να πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές το 4ο τρίμηνο του 2017, από ποσοστό 41% την ίδια περίοδο το 2016, ενώ οι online ταξιδιωτικοί πράκτορες (OTAs) βλέπουν τώρα σχεδόν το μισό(45%) όλων των κρατήσεων τους να γίνονται μέσω smartphone ή tablet.

Η αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια μέσω κινητών γίνεται κυρίως από ταξιδιώτες που αναζητούν προσφορές της τελευταίας στιγμής και διανυκτερεύσεις. Με τις κινητές πλατφόρμες να καθιστούν ευκολότερη από ποτέ άλλοτε την κράτηση ενός Σαββατοκύριακου μακριά από το σπίτι, από μια παρόρμηση, οι αναζητήσεις σε smartphones και εφαρμογές κρατήσεων ταξιδιού έχουν αυξηθεί και αντιπροσωπεύουν πλέον μέχρι και το 89% της “κυκλοφορίας” για κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προήλθαν από έρευνα και ανάλυση

  • Πάνω από 1.800 διαφημιστών ταξιδιών διεθνώς
  • Πάνω από 3 δισ. κρατήσεων ετησίως, μέσω Η/Υ desktop, mobile sites και εφαρμογών
  • 59 χωρών από Β. Αμερική (2), Λατ. Αμερική (9), Ευρώπη (25), Μ. Ανατολή (6), Αφρική (4) και Ασία-Ειρηνικό (14).

 

Criteo Insights Travel Report

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024