Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ Hellenic Seaways δε θεωρεί ότι εγκατέλειψε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες
Ακτοπλοΐα

Η Hellenic Seaways δε θεωρεί ότι εγκατέλειψε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κατέβαλε επί δύο χρόνια μεγάλη προσπάθεια για τη σύνδεση, αναλαμβάνοντας μόνο αυτή το οικονομικό ρίσκο.

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, στα οποία αναφέρεται πως η Hellenic Seaways εγκατάλειψε την γραμμή Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, η εταιρεια ενημερώνει τα εξής:

“Η Hellenic Seaways, ως η μόνη ακτοπλοϊκή εταιρεία που την τελευταία δεκαπενταετία και συγκεκριμένα τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2009 επιχείρησε με ταχύπλοο πλοίο τη δρομολογιακή σύνδεση της συμπρωτεύουσας με το σύμπλεγμα των νησιών των Β. Σποράδων, κατέβαλλε για ακόμη μια φορά την προσπάθεια, δρομολογώντας το πλοίο της ‘Flying Cat 4’ τη θερινή περίοδο του 2016. Παρ’όλο που τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, συνέχισε την προσπάθεια και το 2017, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Παρ’όλα αυτά, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δρομολόγησης δεν κατεγράφη με θετικό πρόσημο για ακόμη μια χρονιά, καθιστώντας ασύμφορη οικονομικά την συνέχιση του εγχειρήματος.

Η Hellenic Seaways δεν εγκατέλειψε τη γραμμή, γιατί δεν ήταν μια γραμμή η οποία της ανήκε. Κατέβαλε επί δύο συναπτά έτη μεγάλη προσπάθεια για τη σύνδεση, αναλαμβάνοντας μόνο αυτή το οικονομικό ρίσκο.

Με το τέλος της δεύτερης χρονιάς και δεδομένων των αποτελεσμάτων αποφάσισε πως δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεχίσει τη δρομολόγηση και εγκαίρως, ως ο Νόμος 2932 ορίζει, ήταν γνωστό από το 2017 ότι το πλοίο της ‘Flying Cat 4’ είχε ήδη δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή.

Η Hellenic Seaways θεωρεί πως οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι σε εγρήγορση παρακολουθώντας τις εξελίξεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024