Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Εύβοια συστήνεται ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού
Προβολή προορισμού

Η Εύβοια συστήνεται ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας μεταξύ των τουριστικών επαγγελματιών της περιοχής, συζητήθηκαν θέματα και παρουσιάστηκε η Εύβοια ως πόλος έλξης τουριστών για εναλλακτικό τουρισμό.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας καλέστηκαν χθες σε εκδήλωση γνωριμίας οι επαγγελματίες του νησιού με στόχο την παρουσίαση του έργου τους και την εξέταση των συνεργειών που μπορούν να γίνουν ώστε να εμπλουτιστούν τα πακέτα που προσφέρονται στους τουρίστες με διάφορες εναλλακτικές μορφές. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον τουρισμό του νησιού, διότι μόνο με τις κατάλληλες συνέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες που έχει το νησί στο χώρο των εναλλακτικών μορφών.

Κατόπιν, ο πρόεδρος κάλεσε τους συμμετέχοντες να τοποθετηθούν στην εκδήλωση αυτή και να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους, με σκοπό την “αλληλογνωριμία” μεταξύ των επαγγελματιών.

Παρεμβάσεις έκαναν περισσότεροι από 25 συμμετέχοντες που παρουσίασαν διάφορες δραστηριότητες και υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην Εύβοια και μίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του προορισμού και των διάφορων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αυτός μπορεί να προσφέρει.

Μεταξύ αυτών, η κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας άνοιξε την συζήτηση αναφέροντας την επιτυχημένη δράση του Επιμελητηρίου στην έκδοση ειδικού Οδηγού Γαστρονομίας της Εύβοιας, στον οποίο παρουσιάζονται και θέματα του “Ευβοϊκού Πιάτου” αλλά και τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις.


Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης.

Ο κ. Γιώργος Τσιντανέλης περιέγραψε τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται για ανάδειξη του πολιτισμικού κομματιού στην περιοχή της Καρύστου, στο Θεματικό Πάρκο Τέχνης και Πολιτισμού, όπου θα γίνει το καλοκαίρι ένα πολιτιστικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με άλλες χώρες (Γαλλία, Αλγερία, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία).

Ο κ. Στέφανος -Steven- Κουνής, τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση στις δραστηριότητες υπαίθρου, αναφέρθηκε στην ολοένα και περισσότερο ανερχόμενη ενασχόληση της πεζοπορίας και της ποδηλασίας στην Εύβοια.

Εκπρόσωποι διαφόρων οινοποιείων επεσήμαναν ότι η Εύβοια εκτός από την βραβευμένη παραγωγή κρασιών έχει πλέον και αρκετά επισκέψιμα οινοποιεία που μπορούν να συνδυαστούν στην διαμόρφωση ενός πακέτου δραστηριοτήτων για τους τουρίστες, ενώ παράλληλα, ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος παρουσίασε μερικές δραστηριότητες για την πρωτοβουλία της “επισκέψιμης φάρμας”.

Ο κ. Ιω. Ζέρβας, ιστιοπλόος και κυβερνήτης σκάφους, ανακοίνωσε την δραστηριότητα που αναπτύσσεται με τον ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Εύβοια, για την αμεσότερη προσφορά υπηρεσιών στον τομέα προς τους τουρίστες. Επίσης , ο κ. Γιώργος Μιμίκος ανέφερε τη διαθεσιμότητα του σκάφους “Fedra” για ημερήσιες εκδρομές στον Ευβοϊκό κόλπο, ως μια λύση για εξερεύνηση του νησιού με έναν διαφορετικό τρόπο.


Ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων – σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.


Ο κ. Γιώργος Παπαδιόχος υπενθύμισε τον αγώνα δρόμου που διοργανώνεται για 4η χρονιά στο Αλιβέρι και προσελκύει συμμετέχοντες και θεατές στην περιοχή από όλη την Ελλάδα.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του κ. Χαράλαμπου Σφέτσα, που αναφέρθηκε στην μοναδικότητα του παλιρροιακού φαινομένου του Ευρίπου και πρότεινε να αποτελεί και αυτό τουριστικό αξιοθέατο.

Η κα Βιβή Μπουραντά, αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Ένωσης Ξενοδόχων για την προώθηση των διαφόρων τουριστικού ενδιαφέροντος προϊόντων και υπηρεσιών και την συνεχιζόμενη προσπάθεια του επιμελητηρίου να υποστηρίξει την διασύνδεση του παραγωγικού τομέα της Εύβοιας με τον τουρισμό.

Εκπρόσωποι καταδυτικών κέντρων οι κ.κ. Δικέλας, Μοναστήρογλου και Συνόδης, ανέφεραν την ιδιαίτερη ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Εύβοια και τις προοπτικές για επέκταση των δραστηριοτήτων. Ο κ. Συνόδης μάλιστα ανέφερε ότι έχουν αρχίσει να προσφέρουν υπηρεσίες κατάδυσης και σε τουρίστες ΑΜεΑ. Ακόμη, ο κ. Σταύρος Τσιγιάνης, εθελοντής διασώστης αναφέρθηκε στην ομάδα διάσωσης που δραστηριοποιείται εθελοντικά στην Εύβοια.

Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιδοτήσεων από διάφορα προγράμματα, και στην δική του εμπειρία με επιδότηση για τη δημιουργία τριών πετρόκτιστων κατοικιών στην περιοχή των Στείρων.


Η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας NATTOUR.


Ο κ. Γιάννης Καρκαλής, πρόεδρος του “Ηρακλή” Χαλκίδας, επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη γερμανική αγορά για το beach volley και πρότεινε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, που όπως είπε, είναι και εκτός της υψηλής περιόδου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων, ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων – σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, παλαιός γνώριμος του τουρισμού της Εύβοιας από πολλές δραστηριότητες, αναφέρθηκε στην πολλαπλότητα των εναλλακτικών μορφών που μπορεί να αναπτύξει η Εύβοια, στη σημασία της δημιουργίας “πακέτου δραστηριοτήτων” είτε για ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή, και όχι μεμονωμένων ενεργειών, και περιέγραψε ειδικά την δυνατότητα αξιοποίησης των πολλών σπηλαίων που υπάρχουν στην περιοχή της Σέττας (Δήμος Ερέτριας) για τη δημιουργία σπηλαιολογικού πάρκου και ανάπτυξη του σπηλαιολογικού τουρισμού στην Εύβοια.

Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση της κας Βίκυς Καραντζαβέλου, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της εταιρείας NATTOUR, που μίλησε για το σήμα πιστοποίησης Bike Friendly Hotel, το οποίο δίνει στα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αυτό το δίκτυο την διάκριση πως προσφέρουν φιλικές προς τους ποδηλάτες υπηρεσίες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη σημαντικότητα που έχει η αξιοποίηση του ποδηλατικού τουρισμού αν συνδυαστεί με ταξίδια και διανυκτερεύσεις.

Τέλος, καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν ο κ. Χρήστος Παναρέτου από το γραφείο Yalos Tours, οποίος εξειδικεύεται στην γαλλική αγορά και συνεργάζεται πολύ στενά με την Εύβοια προβάλλοντάς την σε πάνω από 3.000 τουριστικά γραφεία της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο κ. Ανδρέας Θεολόγου με πολύπλευρη εμπειρία στον κλάδο από διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία, που τώρα διαθέτει τουριστικό γραφείο στα Καμένα Βούρλα προβάλλοντας πακέτα για όλη τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως και την Εύβοια. Ο κ. Θεολόγου τόνισε την ανάγκη εκπαίδευσης των ξενοδόχων αλλά και όλων των τουριστικών επαγγελματιών, καθώς και την αειθαλή ανάγκη για συνέργειες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024