Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςboot Duesseldorf: 1.923 εκθέτες από 68 διαφορετικές χώρες
Εκθέσεις

boot Duesseldorf: 1.923 εκθέτες από 68 διαφορετικές χώρες

Πλήθη ανθρώπων επισκέφθηκαν και τα 16 εκθεσιακά περίπτερα και η boot 2018 επιβεβαίωσε τη θέση της ως κορυφαία εμπορική έκθεση με 247.000 επισκέπτες από 94 διαφορετικές χώρες (2017: 242.000 επισκέπτες).

Η boot Duesseldorf θέτει νέο ρεκόρ φέτος: 1.923 εκθέτες από 68 διαφορετικές χώρες παρουσίασαν θαλαμηγούς, σκάφη και αξεσουάρ για όλες τις δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf, Werner M. Dornscheidt αναφέρει: “Αυτά τα νούμερα είναι μοναδικά στον κλάδο. Καμία άλλη εμπορική έκθεση για τα θαλάσσια σπορ δεν αντανακλά ολόκληρη την παγκόσμια αγορά σε ολόκληρο το εύρος της όσο η boot”.

Πλήθη ανθρώπων επισκέφτηκαν και τα 16 εκθεσιακά περίπτερα και η boot 2018 επιβεβαίωσε τη θέση της ως κορυφαία εμπορική έκθεση με 247.000 επισκέπτες από 94 διαφορετικές χώρες (2017: 242.000 επισκέπτες). Σημαντική αύξηση σημειώθηκε επίσης και στον αριθμό των διεθνών επισκεπτών. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν η Ολλανδία, ακολουθούμενη από το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Οι περισσότεροι από τους εμπορικούς επισκέπτες από τις υπερθαλάσσιες χώρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία. Ο κ. Πέτρος Μιχελιδάκης, διευθυντής της boot, σχολιάζει: “Η στρατηγική μας για τη συνέχιση της διεθνοποίησης της boot ήταν αποτελεσματική. Αυτό φαίνεται τώρα στη δομή των επισκεπτών μας. Υπήρξε επίσης αλλαγή και στις γενιές. Οι επισκέπτες στην boot  είναι πολύ νεώτεροι”. Η boot συνδυάζει εξαιρετικά καλά τα χαρακτηριστικά μιας κλασσικής εμπορικής έκθεσης με τις ελκυστικές τελευταίες τάσεις και  τις διασκεδαστικές αθλητικές εκδηλώσεις. Το νέο Beach World με την πισίνα μήκους 65 μέτρων και το κύμα “THE WAVE” αποδείχθηκε ότι αποτελούν πραγματικό πόλο έλξης για τους νέους επισκέπτες.

Από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν οι εταιρείες: Achilleon Diving Center EA Angeliki Korologou, AQUACENTER M. SIDERIS & SIA EE, Boat Pilot, BSK Marine / Skipper boats, COCO-MAT SA, CRAZYSHARK WATERSPORTS EE Avgoustinos & Co., Enterprise Greece S.A., Cyprus Tourism Organisation, EVENTEAM LP, Greek Marinas Association, Greek National Tourism Organisation, Ionian Charter Elena Vrioni EA, Istion Yachting Ltd., Karnic Powerboats Ltd., Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping S.A., KYMATA S.A., Lalizas, Meganisi Sailing Martin Schwark, MUNICIPAL PORT FUND OF MILOS, Municipality of Amorgos, Municipality of Antiparos, Municipality of Kalymnos, Municipality of Kea, Municipality of Leros, Municipality of Paros, Municipality of Rhodes, Municipality of Syros, Municipality of Tinos, Nero-Sport Dive Center Peter Mohr, Olympics RIBs Dimitrios Karyofyllis, ONDA TENDERS P.C., Openichnos Hellas Private Company, Region of South Aegean-Islands, RENTABOAT & RENTARIB by Glaridis X. Glaridis, Sail Aegean MCPY, Sail Ionian O.E., SAIL LA VIE – HARTIS Integrated Nautical Services Ltd., Sail the Blue Yachting Argyris Tangalidi, Sailing Blue Periklis Gkikas, Sk sailing Spyros Konidaris, Skorpios Charter Ltd., Star Boats Ltd. Nireus Boats, Top Line Kapleris Petros, Tzennet Yachting Danae Tzennetoglou και Viper F-Kotsampasis Ltd. Οι συμμετοχές του Enterprise Greece SA, υπό την αιγίδα του οποίου συμμετείχε ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου υπογράμμισαν και τον εθνικό χαρακτήρα της ελληνικής συμμετοχής.

Ο Jurgen Tracht, διευθυντής του German Association of the Water Sports Industry, εξηγεί την κατάσταση στη βιομηχανία: “Η βιομηχανία θαλάσσιων σπορ είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η boot 2018 επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός χωρίς αμφιβολία. Η εμπορική έκθεση είναι η κινητήρια δύναμη της βιομηχανίας και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να κάνουν επιτυχημένες εμπορικές συναλλαγές κατά το επόμενο έτος. Την θετική εξέλιξη των τελευταίων ετών διαδέχτηκε μια καλή εποχή για το 2017. Οι υψηλές προσδοκίες εκπληρώθηκαν. Η βιομηχανία των θαλάσσιων σπορ βρίσκεται στην ακμή της”. Η ναυτιλιακή βιομηχανία επωφελείται από τη θετική συνολική οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Οι κατασκευαστές αναμένουν ότι η boot Duesseldorf ως κινητήρια δύναμη θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων καινούργιων σκαφών. Εδώ υπάρχει σαφής τάση προς μεγαλύτερα σκάφη τόσο στον τομέα των ιστιοπλοϊκών όσο και στον τομέα των μηχανοκίνητων σκαφών.

Οι εκθέτες του Beach World δήλωσαν ομόφωνα ότι η μετακίνηση τους στο hall 8a ήταν μια πλήρης επιτυχία. Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την αξιολόγησή τους: οι αριθμοί που καταγράφηκαν κατά το προηγούμενο έτος ξεπεράστηκαν σχεδόν κατά 10%, με περίπου 110.000 επισκέπτες που παρακολούθησαν τις δραστηριότητες στο “THE WAVE” και 1.500 επισκέπτες που το δοκίμασαν. Η νέα διαμόρφωση του Beach World – η χαλαρή ατμόσφαιρα της Νότιας Θάλασσας και η αφθονία δράσης στο νερό – αποδείχθηκε αποτελεσματική και στο νέο hall. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν η επίσκεψη του surfing icon Robby Naish το πρώτο Σαββατοκύριακο της boot. “Η τελευταία φορά που ήμουν στην boot ήταν πριν από 15 χρόνια. Είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί από τότε. Το Citywave στο hall είναι πραγματικά καλό για το άθλημα και φέρνει περισσότερους νέους ανθρώπους στο νερό. Ελπίζω να επανέλθω και του χρόνου”, εξήγησε ο Naish. Πολλοί από τους επισκέπτες ήρθαν στο Beach World απλώς για την εμπειρία. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις διάφορες δραστηριότητες, βάζοντας τις στολές νεοπρενίου που παρέχονται, με αποτέλεσμα η πισίνα και το κύμα “THE WAVE” που δημιουργήθηκε από το Citywave να είναι συνεχώς γεμάτα από τον κόσμο. Οι πολλοί επαγγελματίες αθλητές των διαφόρων fun sports που ήρθαν στο Duesseldorf παρείχαν την απαιτούμενη έμπνευση. Τα Σαββατοκύριακα, οι surfers και οι stand-up paddlers επέδειξαν ριζοσπαστικές φιγούρες στο νερό κατά τη διάρκεια των αγώνων Wave Masters. Οι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στα δύο νέα αξιοθέατα, tow-in windsurfing και foilboarding, και ήταν ενθουσιασμένοι με την παράσταση wakeboard, κατά την οποία επιδείχθηκαν εντυπωσιακά άλματα στην πισίνα.

Τα halls ιστιοπλοΐας 15 έως 17 γέμισαν στο έπακρο κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών της εμπορικής έκθεσης. Στο κέντρο της προσοχής βρέθηκαν τα μεγάλα ιστιοφόρα μήκους άνω των 60 ποδιών και τα καταμαράν της ιστιοπλοΐας. Οι κατασκευαστές το είχαν λάβει υπόψη και παρουσίασαν περισσότερα μεγάλα ιστιοπλοϊκά σκάφη από ποτέ.

Το hall 6 με τις πολυτελής θαλαμηγούς ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στους προμηθευτές όσο και στους επισκέπτες. Κάθε τετραγωνικό μέτρο ήταν κρατημένο και η αίθουσα παρείχε μια υπέροχη ευκαιρία για να δει ο κόσμος τα πολυτελή μοντέλα. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, υπάρχει μια γενική τάση για εξελιγμένο, ηλεκτρονικό εξοπλισμό στις θαλαμηγούς καθώς και για υψηλής ποιότητας ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού. Οι αγοραστές πολυτελών σκαφών είναι όλο και νεότεροι σε ηλικία και υπάρχουν όλο και περισσότεροι πλούσιοι νέοι που θέλουν να επενδύσουν σε ακριβά σκάφη και να ζήσουν την ελευθερία που τους δίνεται για να απολαύσουν το χρόνο τους στο νερό. Παράλληλα τα ναυπηγεία, τα οποία ήδη βρίσκονται σε πολύ καλή επιχειρηματική περίοδο, αναμένεται ότι  θα τονωθούν ακόμη περισσότερο με την  boot 2018.

Στο hall 3 το νέο Κέντρο καταδύσεων, με τη μορφή καταδυτικής βάσης της Καραϊβικής, διεύρυνε την όρεξη των επισκεπτών για καταδύσεις σε ωκεανούς. Προ παντός οι αρχάριοι της κατάδυσης χαροποιήθηκαν ιδιαίτερα από τον ανοιχτό σχεδιασμό και την άμεση παροχή συμβουλών για το καταδυτικό υλικό. Τα διάφορα θέματα που επικεντρώνονταν οι εκθέτες κάθε μέρα, παρουσιάζοντας τους τελευταίους καταδυτικούς υπολογιστές, ρολόγια και είδη ένδυσης, έδωσαν στους έμπειρους δύτες εξαιρετικές ευκαιρίες να αποκτήσουν πληροφορίες και να δοκιμάσουν τον νέο εξοπλισμό.

Στο hall 10, στο περίπτερο της εκστρατείας Start Boating, που διοργάνωσε η Γερμανική Ένωση της Βιομηχανίας Θαλάσσιων Σπορ, οι αρχάριοι είχαν την δυνατότητα να λάβουν συμβουλές και προτάσεις σχετικά με τη σωστή επιλογή του σκάφους ή τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τα θαλάσσια σπορ στη Γερμανία.

Οι πλωτές κατοικίες και οι θαλάσσιοι προορισμοί ήταν μια άλλη δημοφιλής περιοχή ατραξιόν στην εμπορική έκθεση boot Duesseldorf. Για πρώτη φορά, υπήρχε ένα ειδικό φόρουμ με την ονομασία Travel World στο hall 14 που επικεντρώθηκε σε ταξίδια, ναύλωση, διακοπές σε πλωτό σπίτι και κρουαζιέρες. Θέματα όπως “Η πρώτη ναύλωση ως ιστιοπλόος”, συμβουλές για τη ναύλωση καμπίνας ή το γενικό θέμα της “Ζωής πάνω στο νερό” προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τον επόμενο χρόνο η boot Duesseldorf θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά της, από τις 19 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024