Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Μαλδίβες
Προορισμός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Μαλδίβες

Ταξιδιωτικές οδηγίες για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό έχουν εκδώσει Κίνα, ΗΠΑ και Ινδία, καθώς η αναταραχή συμβαίνει στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν.

Ο πρόεδρος της χώρας Abdulla Yameen Abdul Gayoom έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στον Ανώτατο Δικαστήριο και να συλλάβουν τον πρώην πρόεδρο Mohamed Nasheed. Ακόμη, κήρυξε τη χώρα σε κατάταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες.

Η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τον ανώτατο δικαστή Abdulla Saeed και τον δικαστή του Ανώτατο Δικαστηρίου Ali Hamid, οδηγώντας σε κλιμάκωση την αντπαράθεση με τη δικαιοσύνη της χώρας. Ο πρόεδρος της χώρας αψήφησε την περασμένη εβδομάδα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανακαλούσε τις κατηγορίες σε βάρος εννέα υψηλόβαθμων στελεχών της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και του πρώην προέδρου, ο οποίος βρίσκεται σε εξορία. Το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Abdulla Yameen Abdul Gayoom κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”. Η αστυνομία συνέλαβε και τον πρώην πρόεδρο Maumoon Abdul Gayoom, ετεροθαλή αδελφό του Abdulla Yameen Abdul Gayoom, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας για 30 χρόνια και πλέον είναι στην αντιπολίτευση. Ο γιος του είναι μεταξύ των φυλακισμένων που το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Γεωγραφικά μεταξύ της Ινδίας και τη Σρι Λάνκα, οι νησιωτικές Μαλδίβες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, ειδικά στους Κινέζους. Περίπου 1,4 εκατ. διεθνείς τουρίστες επσκέφθηκαν τις Μαλδίβες το 2017.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024